Hírek

2014.05.18. 14:25

A 12. előszállási falunapon...

Előszállás - Nyolc órakor már térzene csalogatta a falusiakat, s lassan megtelt a Szögletkert hatalmas parkja szombaton délelőtt.

Rankasz Brigitta

A falubeli kis néptáncosok műsora idén is nagy siker volt

Sok színes program közül válogathatott mindenki a tizenkettedik Szállás-napon. Míg a gyermekek a népi játékokon ügyeskedtek, a felnőtteknek a délelőtt a versenyekről szólt. Szerepet kapott az egészségmegőrzés is, dr. Kádas Zsófia sokféle egészségügyi szűrést szervezett kollégáival. A főzőversenyen 17 csapat vett részt. Tavalyi győztes rangját megőrizte Gombóc, (Urfi István). Gusztusos, igazi kulináris élvezetet nyújtó csülökpörköltjük került a dobogó első helyére, utána a Madár csapat marhapörije, majd a Piroskák és Farkas sertéspörköltje következett.

A borversenyen is remekeltek a helyi gazdák, többen neveztek vörös és fehér kategóriában is. A legfinomabb vörös Kiss István, a legzamatosabb fehér Flér István pincéjéből került a zsűrihez.

A Hagyományőrzők az idén a legfinomabb süteményt keresték, a helyi lányok, asszonyok megsütötték otthon a legtitkosabb recepteket. Délelőtt a művelődési házban is pezsgett az élet, Gajdó András falutörténeti vetélkedőre hívott öt fős csapatokat.

Fél tizenkettőkor a falu lakói hivatalosan birtokba vették a Macskahidat.

Délután elsőként a helyi aikidos csapat mutatkozott be, majd Balázs Barbara és Virág Dorina páros mazsorett koreográfiáját, utána pedig az óvodások fergeteges fellépését nézhette meg a közönség. Várai Áron Baracsról érkezett, népdalokat énekelt, majd kecskedudán játszott. A falu néptáncos gyermekei több korcsoportban. Táncműsorok után Micsoda nő ez a férfi ? kérdezte ragyogóan koreografált bemutatójában a Ráckeresztúri Darázsderék Táncegyüttes. Majd tánc és magyarnóta következett. Estére megteltek a sörsátrak, a hangulat fokozódott, a sztárfellépőket hatalmas taps fogadta. Janicsák Veca dalai és közvetlenségével is belopta magát a helyiek szívébe. Matyi és hegedűse is többször adott ráadást, s pörgős, mulatós nótáival megalapozta a Mészi zenekar hajnali két óráig tartó utcabálját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!