Hírek

2014.01.21. 17:15

A kórház új CT-jére már 9.5 millió forintot gyűjtöttek

Dunaújváros - Folyamatosan gyarapodik az az összeg, amivel a támogatók a kórház új CT berendezésének beszerzését segítik elő - már 9.5 millió forintnál tart a gyűjtőakció.

Gallai Péter

A Carissa Kupán újabb egymillió forintot adtak át dr. Mészáros Lajosnak, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának, ugyanis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is csatlakozott a gyűjtéssel. Ezzel az összeggel együtt már 9.5 millió forint jött össze a beszerzésre.

- Ebből a legnagyobb tételt, 4.8 millió forintot Dunaújváros önkormányzata adta. Megkerestük az ellátási körzetünkhöz tartozó településeket is támogatási kérelmünkkel, mindenütt most tárgyalják az idei költségvetéseket, mi azt kértük, lakosonként legalább száz forinttal járuljanak hozzá a CT-hez. Ez további öt-hat millió forintot jelentene. Szintén eljuttatjuk a térség orvosi rendelőibe, patikáiba a felhívás plakátját és a csekkeket. Ezen felül tavasszal indul a telefonos adományvonal, számítunk az adó egy százalékára, és az egyéni teljesítésekre - tette hozzá a főigazgató. Amennyiben a közel százmilliós gép árából őszre összejön legalább harmincmillió forint, akkor a kórház már be tudja vállalni a havi törlesztőrészletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!