Hírek

2014.05.07. 17:20

Polgármesteri laktanyaszemle volt a tűzoltóknál

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester a Dunaújvárosi Tűzoltóságra látogatott szerdán, kifejezte köszönetét az ott dolgozóknak.

Körmendi Erzsébet

A dunaújvárosi tűzoltók nem emlékeznek olyan esetre, hogy polgármester tiszteletét tette volna a laktanyában. Nagy tisztelettel fogadták Cserna Gábort szerda délelőtt: Magosi Lajos, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Végh Ferenc, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség parancsnoka és Orosz Csaba tűzoltóparancsnok fogadta és kalauzolta a bázison. A polgármester kíváncsi volt a helyi lánglovagok munkakörülményeire, felszerelésére, arra, mivel telik a mindennapi szolgálat.

A látogatás a védőszent ünnepéhez is kapcsolódott, ezért Cserna Gábor virágot helyezett el Szent Flórián szobránál. Utána megismerkedett a tűzoltóink járműveivel, technikai felszerelésével, vonulási rendjével. Megtudta például, hogy riasztást követően két percen belül indulnia kell a járműnek a helyszínre, és évente nagyjából hatszáz esethez vonulnak. Megnézte a körletet, ahol a huszonnégy órás szolgálat alatt pihenni tudnak a dolgozók.

Érdeklődéssel figyelte meg Cserna Gábor a diákok alkotásait, a vasút terepasztalt, a régi zászlókat a lovagteremben, valamint tűzoltók kreativitását fémjelző szaunát, pizzasütő kemencét, füves focipályát. A laktanyaszemle végén a szolgálatban lévő tűzoltók kávéra invitálták a polgármestert a pihenőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!