Hírek

2017.02.01. 18:40

A vagyoni helyzetükről nyilatkoztak a képviselők

Február 1-jétől nyilvánosak az országgyűlési képviselők 2016-os évre szóló vagyonnyilatkozatai.

Szabó Szabolcs

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke.

A 199 országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata február 1-jétől lett nyilvános.  A törvényi előírások szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek határidőben eleget tettek más tisztségviselők is.

Az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai és a jegybank felügyelőbizottságának elnöke is határidőre leadta vagyonbevallását.

A Fejér megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselője dr. Galambos Dénes. A Fidesz színeiben politizáló képviselő vagyonnyilatkozata szerint fele részben tulajdonosa egy 231 négyzetméter alapterületű nagyvenyimi családi háznak, valamint 19/60-ad részben tulajdonol egy 52 négyzetméteres dunaújvárosi, társasházi lakást, továbbá 2015-ben, zárt végű pénzügyi lízing keretében vásárolt egy Ford Kuga személygépjárművet. A vagyonnyilatkozatban értékpapírban elhelyezett megtakarításként van feltüntetve kamatozó kincstárjegy, 3 millió forint értékben. A képviselőnek több mint 11 millió forint hiteltartozása van. Galambos a képviselői díjazása mellett oktatói tevékenységéért havi bruttó 276 ezer forintot kap a Dunaújvárosi Egyetemtől, valamint havi bruttó 51 ezer forint illeti meg a Dunaferr Foglalkoztatásért Acélalapítványban betöltött kuratóriumi tagságáért. Dr. Galambos Dénes 33 százalékban tulajdoni érdekeltséggel bír a nagyvenyimi bejegyzésű Juhász és Társai Betéti Társaságnak.

Dr. Galambos Dénes

Pintér Tamás, a Jobbik képviselője tavaly szeptembertől dolgozik az országgyűlésben. Pintér fele részben tulajdonosa egy 46 négyzetméteres dunaújvárosi társasházi lakásnak, valamint teljes egészében tulajdonol egy 1138 négyzetméteres telket Rácalmáson. Nagy értékű ingóságok rovatban egy Honda Civic típusú gépjárművet jegyzett be. A képviselőnek nincs értékpapírban vagy egyéb befektetési formában tárolt megtakarítása, gazdasági érdekeltséggel nem rendelkezik, fennálló pénzköveteléssel szintúgy. Pintér Tamásnak több mint hatmillió forint hiteltartozása van - áll vagyonnyilatkozatában.

Pintér Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!