Hírek

2015.05.04. 15:28

Kifestették régi iskolájukat a vállalkozók

Dunaújváros - Ki kellett festeni egy iskolát - csak nem volt rá pénz. Akadt azonban támogató, amely segített...

Pekarek János

Illyés Tibor és testvére, Antal, mint afféle élénknél is élénkebb kisdiákok, nem biztos, hogy felhőtlenül szép emlékeket hagytak maguk után az egykori Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Bár a helyüket megállták, megállják azóta is, tehát nem lehetett az olyan rossz időszak sem az iskola, sem a fiúk életében.

Sajnos, azt már nem írhatjuk, hogy most az el sem követett csínyeket is jóvátették ott hiszen az iskola már régen megszűnt. Ám az is igaz, hogy a két, immár felnőtt és sokszorosan családos egykori növendék még ma is szeretettel gondol vissza egykori iskolájára.

Illyés Tibor (jobbra) és Antal egykori iskolájukban. Támogatók...
Fotó: Ady Géza

Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy amikor a testvérek hírét vették: a Kőrösi épületében működő Gurics György Birkózó Centrum és a Wesley da Capo Művészeti Iskola szorult helyzetének, szinte gondolkodás nélkül siettek segíteni!

A szorult helyzet pedig az aula és a folyosó kifestésének kényszeréből adódott. Röviden: nem volt rá pénz...

Mivel azonban Illyés Tibor éppen egy építőipari vállalkozást vezet, a két fivér úgy döntött: ezt a munkát ők és alkalmazottaik minden további nélkül el tudják végezni. Így is történt, mégpedig április 23. és 26. között. Ez idő alatt összesen húsz szakember dolgozott ott, s bár a munka pontos értékét a vállalkozók szerénységből nem akarják elárulni, az biztos, hogy pár százezer forintot elköltöttek.

Azzal a felkiáltással, hogy ezt a pénzt az intézmény költse a gyerekekre!

A festék árát, tegyük hozzá, az odajáró diákok szülei adták össze. Ám a vállalkozás, a Sky-Bau Kft. korábban segített a hasonlóan megszorult Móricz iskolának is: ott még a festékek árát is a cég állta, nem csak a munkadíjat.

- Egyre kevésbé látom, hogy emberek megmozdulnának közös ügyekért, különösen, ha iskolákról van szó! Ezért szeretnénk példát mutatni! - foglalta össze indítékaikat Illyés Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!