Hírek

2014.01.01. 09:40

A változások éve volt 2013 Mezőfalván

Mezőfalva - Alaposan átrendeződött a település élete az elmúlt esztendőben. Több intézménynél is kulcsbeosztásokban cserélődtek vezetők, állami irányítás alá került az iskola, folytatódott a csatornaberuházás és elindultak, illetve lezárultak más fejlesztések is.

Horváth László

- Mindezek csak kiragadott eseményei a falu 2013-as évének. A változások és a nehézségek ellenére eredményes időszakot tudhat maga mögött a település - foglalta össze évértékelő beszédében Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.

A decemberi ünnepi testületi ülésen elhangzó polgármesteri értékelőben több fontos esemény is hangsúlyt kapott.

Elsőként is az oktatási intézmények átalakulását említette. Az iskola állami irányítás alá került ugyan, de az épület üzemeltetője maradt továbbra is az önkormányzat. Az óvodánál két jelentős változás is adott feladatot a fenntartónak. Az intézményi társulás (Mezőfalvához tartozott Hantos és Daruszentmiklós) megszűnését követően az óvoda élére új vezető került Pénzesné Szilva Györgyi személyében. Szintén személycsere történt a Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézménynél. A lemondott Nikolinné Héring Edit feladatait egyelőre helyettese Tóth Andrea látja el.

Az átalakulások nem hagyták érintetlenül az egészség-ügyet sem. A megüresedett I. körzetben novembertől dr. Prajda Pop Ramóna és Antalné Molnár Andrea fogadja a betegeket. A két körzetet ellátó közös asszisztensi állásra kiírt pályázat nyertese visszamondta ajánlatát, így a harmadik asszisztensi poszton továbbra is Szántóné Marikát üdvözölhetik a mezőfalviak.

A legnagyobb beruházás 2013-ban a csatornahálózat kiépítésének második üteme volt. A képen Márok Csaba és Dorkota Lajos (szemben) a kivitelező képviselőivel az első kapavágásnál

Alaposan át kellett szervezni a polgármesteri hivatal munkáját is a 2013-as esztendőben. A járási rendszer ki-alakításával a hivatalban is létszámcsökkenés volt. Balog Szilvia a járáshoz került, dr. Woth László címzetes főjegyző úr nyugdíjba vonulása után pedig Borbély Anikó vette át a jegyzői feladatok ellátását. Dobrádi Istvánné félállásban átkerült a művelődési házba.

A jelentős változások és átalakítások azonban nem akasztották meg a falu életét. Továbbra is teljes erővel folytak a 2013-as év fejlesztési munkálatai. Ezek közül is kiemelendő a csatornaberuházás második ütemének megvalósulási tempója. Prioritást kaptak az energiatakarékos megoldások, korszerűsítések, melyhez már megvalósult beruházásként faapríték kazánt állítottak üzembe. A jövőbeni fejlesztés címén pedig nyertes napelemes pályázattal és térfigyelő kamerarendszer bővítéssel rendelkezik a község.

Jól működnek Mezőfalva civil szervezetei is, melyhez sok segítséget tud adni az önkormányzat. Tagjaik aktív részesei közösségi életünknek és rendezvényeinknek.

- A mögöttünk hagyott évről összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a nagy átalakítások és a személyi változások éve volt. Ehhez büszkén hozzátehetem, hogy a döntéseinknél mindig törekedtünk arra, hogy a végrehajtás során majd minél kevesebb embert kelljen elküldeni. A korhatárt elért dolgozók nyugdíjazása segített a létszámgondokon. Átadták helyeiket a fiataloknak, és megint példát mutattak emberségből, segítésből - fejezte be év végi összefoglalóját Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!