Hírek

2013.09.29. 19:51

Dunaújváros is társult az Itthon vagy-Magyarország szeretlek! kezdeményezéshez

Dunaújváros – Két helyszínen és két napon át tartott a városi programsorozat, amivel az Itthon vagy-Magyarország szeretlek! kezdeményezéshez csatlakozott a település.

Gallai Péter

A nyitónapi, szombati események az MMK-ban pörögtek le, számos táncos és zenei bemutatóval színesítve. Vasárnap délután a mozi volt a fő helyszín, mire a téren a helyi amatőr zenekarok belevágtak a muzsikába, addigra az épület bejárata előtti területet a gyerekek aszfaltrajzai díszítették.

Kiss Vinkler Zsanett (b) és Kiss Jázmin közösen ügyeskedik a kézműves foglalkozáson (Fotók: Ady Géza)

Odabent is nagy volt a forgalom, az aulában sok kisgyermek a kortársak alkotásait szemlézte meg – a Dunaújvárosi Hírlap rajzversenyének alkotásait. Egy kicsit arrébb fiúk csocsóztak nagy elánnal, a filmtekercselő verseny helyszínén pedig sorba álltak a lehetőségért kicsik és nagyok. Mint kiderült: a gyerkőcöknek ötszázhúsz méternyi filmszalagot kellett áthajtaniuk egyik dobról a másikra, ami egyébként tizennyolc percnyi mozifilmnek felelne meg...

Nagy sikert aratott a filmtekercselő verseny, a nevezőknek körülbelül ötszáz méternyi szalagot kellett kézzel átcsévélniük. Ez bizony nem volt olyan egyszerű feladat

Az emeleten a játszóházban lehetett foglalatoskodni, de akit érdekelt, az menet közben mesefilmet is nézhetett. A teljesen kifáradt csöppségek békésen szunyókálhattak a babakocsiban, a többiek „csatazaja” sem zavarta őket. Az ingyenes programok egészen estig eltartottak, bár a szemerkélő eső és a hűvös sokakat otthon tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!