Hírek

2012.11.28. 15:12

A városé lesz a múzeum

A kórház fenntartását magára vállalta az állam, az iskolák státusza is alapjaiban változik meg jövő év januárjától. Az Intercisa Múzeumot viszont átveszi a helyi önkormányzat.

Körmendi Erzsébet



Az egészségügyi, oktatási és kulturális intézmények fenntartói változásainak a sorában az Intercisa Múzeum lesz soron a ma 9 órakor kezdődő  közgyűlésen. A múzeum kiválik a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságából és Intercisa Múzeum elnevezésű költségvetési szerv lesz 2013. január 1-től. A múzeum pénzügyi, gazdálkodási feladatait a József Attila Könyvtárra bízza az önkormányzat - ennek megfelelően változtatja meg a közgyűlés a két intézmény alapító okiratát. A döntés velejárójaként kezdeményezi a testület a megyei igazgatósággal kötött együttműködési megállapodás megszüntetését. Oktatási téma: a  közgyűlés legutóbbi ülésén létrehozta a  GESZ-t, amelynek feladata a  köznevelési intézmények működtetése lesz január 1-től. Az  átmeneti időre - a pályázat lefolytatásáig - intézményvezetőt és maximum kilenc fős munkaszervezetet bíz meg a közgyűlés az előkészítéssel. Ezen kívül a képviselők tárgyalnak a  hátrányos helyzetű főiskolásoknak nyújtott ösztöndíjrendelet hatályon kívül helyezéséről. Módosítják a  kéményseprő-ipari közszolgáltatást, illetve az építményadót szabályozó helyi rendeletet, és várhatóan elfogadják Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Önkormányzati Szennyvíztársulásának szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!