Hírek

2017.05.07. 15:19

A Városháza téren búcsúztak el a Rudas végzőseitől

Minden évben más iskola, idén a Rudas végzős diákjait búcsúztatták a Városháza téren.

Balla Tibor

Kis túlzással országos érdekeltségű rendezvényt tartottak szombaton. A DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma ugyanis a kézilabda akadémia bázisintézménye is, így a ballagásra Nagyatádról, Veszprémből, Mezőszilasról és Berettyóújfaluról is érkeztek hozzátartozók.

Amíg a 96 végzős az anyaintézménytől búcsúzott, addig a rokonokat a Városháza téren Horváth Csaba tartotta szóval, vetítések, online bejelentkezés tartotta a kapcsolatot a végzősökkel.

Amikor aztán az iskolazászló, Szemenyei István igazgató és helyettesei, Gloczné Behon Marianna, Nagyné Fauszt Csilla és Orbán Mária mögött 30 méteres sorfal között megérkeztek a térre, csatlakozott hozzájuk Cserna Gábor polgármester is. Szemenyei István igazgató rövid köszöntőjében egy Tankcsapda idézettel búcsúztatta a diákokat: „De ha magadba nézel és azt látod, hogy a szíved tiszta, akkor jó az út amin jársz, és többé ne is fordulj vissza!" Cserna Gábor ünnepi beszédében így fogalmazott: „A gazdaság ma azt üzeni, hogy az új, digitális korszaknak megfelelően felkészült, jól képzett, a magyar és az európai kultúra iránt elkötelezett emberekre lesz szükség".

Az ünnepséget az iskola diákjainak produkciói színesítették, valamint Csadi Zoltán, a Bartók színművészének szavalata. Zárásként a búcsúzás szalagját felkötötték az iskolazászlóra, majd léggömböket engedtek a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!