Hírek

2016.12.23. 19:15

A városi meseíró-pályázat eredményhirdetése

Dunaújváros - Az Adventi Forgatag utolsó napján hirdették ki a városi meseíró-verseny eredményét a Városháza téren.

Balla Tibor

A legjobb mesét Tőkési Zoltán Szilveszter írta.

A díjat Kiss Attila, a Bartók Kamaraszínház színművésze adta át a nyertesnek. Fotó: Zsedrovits Enikő

A Legyél te is meseíró! pályázat felhívásában az állt, hogy a gyerekeknek meg kell írniuk Fenyő herceg legendáját. Persze ehhez kaptak egy kis iránymutatást is, a mese kezdetét már készen kapták: A szüntelenül hömpölygő és kanyargó Duna folyó partján, egy bokrokkal és fákkal borított homokdomb tetején volt egy város". A folytatás már a fantázia szabta határok között mozgott.

Akik nem nyertek, azokat is megajándékozták. Szabó Hunor (J) átveszi a jutalomkönyvet Kiss Attilától Fotó: Zsedrovits Enikő

A pályázatra nyolcan adtak le alkotásokat: Tőkési Zoltán Szilveszter, Szatmári Bernárd, Deák Nóra, Oravecz Dóra, Szabó Hanna, Sárosi Bence Gábor, Szabó Hunor és Horváth Dominik.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza szakértő zsűrije a legjobbnak Tőkési Zoltán Szilveszter meséjét találta, a második Szatmári Bernárd, a harmadik pedig Deák Nóra lett.

Mindannyian értékes könyvjutalmat kaptak, mellé két színházjegyet a Valahol Európában előadására. No meg azt, hogy a Bartók művészei három napon át a Mesekuckóban felolvasták meséiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!