Hírek

2015.07.07. 12:43

A városrész igénye teljesült - A Barátság úti postán újra lehet csekket feladni

Dunaújváros - Újabb, nagyon fontos szolgáltatással bővült a Barátság városrészi kisposta, amelyet miután a Magyar Posta bezárt, az önkormányzat és a DVG Zrt. közösen üzemeltet tovább.

Gallai Péter

- Nagyon örülök neki, hogy már itt helyben, a Barátság úti kispostán ismét lehet csekket feladni, hiszen rengeteg idős ember él a környéken, akik közül sokan nehezen mozognak. Éppen ezért amíg szünetelt ez a fajta szolgáltatás, gyakran a szomszédokat kellett megkérni arra, hogy a főpostára vigyék el a befizetendő csekkeket - fogalmazta meg a lényeget a Barátság városrészben élő Eckler Péterné a kedd délelőtti forróságban, miután rendezte befizetéseit.

Szűr Tiborné is csekket fizet Vadicskó Juliannának, ő is nagyon boldog, hogy ezt helyben intézheti
Fotó: Ady Géza

A részleteket pedig Gombos István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Kizmus Szabolcs, a DVG Zrt. fejlesztési és ügyviteli vezetője ismertette a sajtó képviselőinek.

Az alpolgármester azzal kezdte, hogy hétfőtől nyílt meg a lehetőség, hogy újra csekket lehessen befizetni ezen a kispostán:

- Alapvetően nem az önkormányzaton múlt, hogy ezt a postát is bezárta az üzemeltető, sajnálatos módon mi is csak a sajtóból értesültünk a hírről. Természetesen az újranyitás érdekében folyamatos tárgyalásokat folytattunk a Magyar Posta vezetésével és végül az önkormányzat a DVG Zrt. közreműködésével vállalta a működtetést, valamint az ezzel járó költségeket és foglalkoztatja az alkalmazottakat. Sokunk munkája van ebben a megállapodásban. A lakosság visszajelzése és kérése alapján megtettünk mindent annak érdekében, hogy a csekkbefizetés is visszatérjen a szolgáltatások körébe. Az itt élők egyik alapvető igénye volt ez, de egyébként rajtuk kívül sokan mások is idejártak, a főposta gyakori túlzsúfoltsága miatt. Emellett levél és csomagküldemény feladására van még lehetőség ezen a helyen.

Kizmus Szabolcs hozzátette, hogy ahhoz, hogy készpénz-átutalási megbízásokat fogadhassanak, elég komoly műszaki beruházásokra volt szükség:

- Riasztót és kamerás megfigyelést kellett beszerelni, s egy időzáras, speciális széf van a postán. Természetesen meg kellett emelni a készpénzállományt is, mert ehhez teljesen másfajta logisztika is tartozik. A Magyar Postának is több feladata van onnantól kezdve, hogy a készpénz-átutalás is működik. Bankkártyával nem lehet fizetni, mert ehhez plusz technikai háttérre van szükség.

Gombos István lapunk kérdésére hozzátette, felvetődött a komolyabb pénzforgalmi lehetőség megteremtése is, azonban erre is fel kell készülni.

A Magyar Posta az alacsony forgalom miatt döntött a dunaújvárosi bezárásokról, amely a Barátság úti, az óvárosi, Petőfi utcai és a technikumi kispostát érintette. Közülük elsőként május 20-án a Barátság városrészi nyitott meg és az önkormányzat döntése alapján a Petőfi utcait is tovább üzemeltetik. Utóbbinál már végéhez közelednek a tárgyalások a DVG és az épület tulajdonosa között. Egyébként a korábban szerzett tapasztalatokat ennél a kispostánál már fel tudják használni az előkészületeknél, például így itt már a nyitástól működik a csekkbefizetés lehetősége.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!