Hírek

2014.10.20. 14:05

Tisztújítás előtt a Vasas

Dunaújváros - Vállalatcsoport szinten folytatódik a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség tisztújító küldöttértekezletének előkészítése.

Körmendi Erzsébet

A Vasas Szakszervezeti Szövetség ötévente esedékes országos kongresszusát november végén tartják. A szövetség 230 alapszervezetének egyike a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, amelynek legkisebb sejtjeinél a műveknél és az irányításnál már június 12-ig megválasztották a tisztségviselőket, és ilyen formán alulról építkezve folytatják a tisztújítást.

A helyi szövetség legnagyobb egységénél, a Dunaferr Zrt. Szakszervezeti Bizottságánál szeptember 25-én volt a választás, és a küldöttek Molnár Lászlót választották meg elnöknek, helyettese pedig Sáfrány Katalin lett.

- A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség küldöttértekezlete október 31-én lesz, ahova kilencvenegy küldöttet várunk. A vezetőség beszámol az elmúlt öt év munkájáról, majd elnököt és két alelnököt választunk - tájékoztatta lapunkat Molnár László.

Információnk szerint Mucsi Zoltán és Borbély Zoltán a két elnökjelölt, illetve három alelnökjelölt van (Győri Gábor, Sarkantyu János és Molnár László). A jelöltállítás határideje október 11-én lejárt. Választani egy elnököt és két alelnököt kell.

Fontos tudnivaló, hogy a küldöttek legalább kétharmadának jelenléte szükséges ahhoz, hogy határozatképes legyen a kongresszus, továbbá a résztvevők is csak minősített többségű szavazattal választhatják meg a tisztségviselőket.

Molnár László az egységes és erős fellépést hangsúlyozza

A számok világában ez annyit jelent, hogy a 91 küldöttből 46-nak a szavazatával lehet elnyerni az elnöki illetve alelnöki pozíciót. Új küldöttértekezletet tehát új választást kell tartani hét napon túl, de tizennégy napon belül, amennyiben október 31-én nem sikerül elnököt és két alelnököt választani.

- A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetségnek a választások lezárultával továbbra is egységesnek és erősnek kell lennie a munkáltatóval, tulajdonossal szemben. A mostani választásnak mindenképpen ez az üzenete. Az egység, összefogás, szolidaritás hármas jelszót erőteljesebben kell alkalmazni. Azokban az országokban, ahol erős szakszervezet van, ott erős a gazdaság is. Ebből kiindulva Magyarországon sem kellene a jogosítványainkat megnyírbálni, hanem kormányzati, önkormányzati és cégvezetői szinten együttműködni a szakszervezetekkel. Mindenki jobban járna - vélekedik Molnár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!