Hírek

2014.09.18. 10:26

A vasműben gyakorlatoztak a tűzoltók

A katasztrófavédelem tűzoltóinak számos helyzetben kell bizonyítaniuk a szolgálatuk során. Ezek között találkoznak olyannal is, amely hasonlít egy korábbi beavatkozásra, de időről-időre szembe kell nézni új kihívásokkal is.

Az összehangolt mentéshez szükséges mozdulatokat gyakorolták a dunaújvárosi hivatásos és a Dunaferr létesítményi tűzoltói, valamint a gazdálkodó szervezet mentőszolgálata csütörtökön. A feltételezett szituáció szerint az ISD Dunaferr Zrt. területén lévő érctömörítő részen egy munkavállaló megsérült a magasban, ezzel párhuzamosan pedig tűz keletkezett egy villanymotorban, amely átterjedt a környezetére. Természetesen a tűzoltó legfontosabb és mindenek felett álló feladata az életmentés, ezzel párhuzamosan pedig egy esetleges robbanás, valamint a tűz terjedésének megakadályozása, végül pedig az eloltása. A bevezetőben ismertetett szervezeti egységek mindhárom szolgálati csoportja ennek szellemében hajtotta végre a gyakorlat feladatait, amelyek során ismét bizonyították rátermettségüket, szakmai tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!