Hírek

2017.01.12. 16:05

A véradás központja is a kamara

Dunaújváros - Nem maradt üresen a terem a kamarában rendezett csütörtöki véradás alkalmából sem.

Pekarek János

Minden jel szerint bevált az a viszonylag új véradóhely, amelyet a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a helyi Vérellátó Központ közösen rendezett be - a kamara Latinovits Zoltán utcai központjában.

A minap, azaz csütörtökön délután kettő és öt óra között ismét itt rendezkedett be a vérellátó, hogy az önkéntesek a szokott, higiénikus és családias környezetben adhassanak vért.

Hederics Róbert véradó és Gódány Rita véradós nővér Fotó: Ady Géza

A családias jelző nem túlzás: bár mi nem vagyunk törzsvendégek a véradásokon, legfeljebb egy-egy tudósítás erejéig, mégis rögtön feltűnik, hogy a hangulat annak megfelelő, mint amikor régi ismerősök találkoznak. Minden bizonnyal ez így is van!

A jó hangulat pedig nem csak a régi ismerősöknek, hanem a jó ügynek is szól. Ahogyan Gódány Rita, az egyik véradós nővér lapunknak elmondta: itt, a kamara székhelyén általában harmincegynéhány ember szokott megfordulni egy-egy véradás alkalmával. Többnyire munkából hazafelé menet, vagy onnan újra az utcának eredve, bevásárlás, ügyintézés közepette térnek be a véradó helyre, feláldozva azt a húsz percet, amibe a dolog kerül.

Rögtön hozzáteszem: ezt az időt és a csöpp szúrást senki nem tartja áldozatnak! Azt pedig legfeljebb tréfából említheti valaki, hogy a szelet csokoládéért mennek vért adni az emberek. Bár, ha pénzt kapnának, az se lenne túlzás áldozatkészségükért...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!