Hírek

2015.01.19. 15:40

A világraszóló siker! - Ködöböcz Mónika nem is akarta elhinni...

Dunaújváros - Bízunk abban, hogy a világhír felé vezető út első lépéseinek lehettünk tanúi egy nagy tehetség életében.

Pekarek János

Levelet kaptam Svédországból! Élnek ott ugyan ismerőseim – de még soha nem leveleztünk egymással. S a (légiposta!) boríték felbontása után kiderült, hogy nem is tőlük jött levél.

Íme, a világsikert aratott üdvözlőlap-illusztráció, az Arany János Általános Iskola 12 éves diákja, Ködöböcz Mónika alkotása Fotó: A. G.

Hanem a svédországi Az Én Első Bibliám Szervezettől. Min Första Bibel... „We would like to wish you a Happy New Year and the Peace & Joy that Christmas brings as we celebrate the birth of our Saviour, Jesus Christ."

Vagyis (gyorsfordításban): Boldog Újévet szeretnénk kívánni Önnek és békés, vidám karácsonyt, ahogy a megmentőnk, Jézus Krisztus születését ünnepeljük! Az aláírók: Gunnar Nilson elnök és Rohde Akesson főtitkár. Akiknek ezúton is meghatottan köszönöm kedvességüket.

Mónika a meglepetés pillanataiban az igazgatói irodában.

No, de hogy a csudába kerülök e nagyon távoli és rendkívül tiszteletreméltó szervezet figyelmébe? A megoldást a köszöntő lap hátulján lévő néhány sor adta meg. „Picture created by Mónika Ködöböcz 12 years old". A képet készítette a 12 éves Ködöböcz Mónika.

Hát persze! Erről a roppant tehetséges és végtelenül szerény kislányról már írtunk tavaly a lapunkban: abból az alkalomból, hogy az adventista egyház szervezte, bibliai témájú rajz- és novellaversenyen két kategóriában is első díjat nyert az Arany János Általános Iskolában.

Balról: dr. Ködöböcz Attiláné, Mónika, Puskásné Hilbert Katalin, Mónika tanára és Garai Zsuzsanna iskolaigazgató.

A verseny szervezésében részt vett kedves barátunk, a Svédországban élő, dunaújvárosi származású Matula Péter is. Azóta megtudtuk: a pályázat híre és Mónika rajza az ő közreműködésével jutott el a szervezethez – amely (most kapaszkodjanak meg!) karácsonyi és újévi üdvözlőlapjának illusztrációjává a dunaújvárosi lány művét választotta: ezt a Mónika rajzolta lapot küldték szét az év végén az egész világba!

Hétfőn rövid, de annál bensőségesebb házi ünnepségen köszöntötte az Arany-iskola igazgatója, Garai Zsuzsanna Mónikát, a 7. a osztály tanulóját és édesanyját, dr. Ködöböcz Attilánét (aki nem mellékesen az iskola tanítónője). Egyben átadta a roppant meglepett és meghatott kislánynak a svéd szervezet ajándékát: egy doboznyi karácsonyi üdvözlőlapot, az ő alkotását...

Az igazgatónő közölte, hogy a jövő héten rendezendő iskolagyűlésen mind a hatszáz diáktárs előtt is köszönteni fogják Mónikát páratlan sikere alkalmából!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!