Hírek

2017.03.21. 22:20

A víz világnapjának alkalmából előadáson vettek részt az újvárosi diákok

Dunaújváros- A víz világnapja alkalmából, a Duna Múzeum "Gyalogolj a vízért!" országos felhívásának tettek eleget a Lorántffy iskola tanulói.

Balla Tibor

A DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 9/1. osztályos környezetvédelem, vízgazdálkodási ágazatán tanulók az iskolai tanműhelytől 6,2 kilométert megtéve jutottak le a települési szennyvíz tisztításának helyszínére, a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre 6 liter ivóvizet felváltva cipelve. Egy tájékoztató előadás után megtekintették a létesítményt, majd kisfilmet készítettek egy másik pályázathoz.

A szennyvíztisztítóig tartott a több mint 6 kilométeres séta Fotó: DSZC

A víz világnapja honlapján meghirdetett Vízkvíz feladatokat is szép eredménnyel teljesítette két 11/1. osztályos diák, Dajka Patrícia és Várszegi Cintia. A háromfordulós versenyben volt tesztfeladat, és interjú készült a DVCSH Kft. műszaki igazgatójával, Nyalka Lászlóval. Zsázsát neveltek egy áteresztéses talajvizsgálathoz és végül projektnapot vagy -hetet lehetett szervezni a víz világnapja (március 22.) alkalmából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!