Hírek

2015.07.01. 14:24

A vízitúrázás nagyon hasznos és kellemes

A Rácalmás SE Vízi- és Szabadidősport Szakosztálya is csatlakozott a Magyar Vízitúrázás Napja rendezvényeihez, és nyílt napot tartottak múlt szombaton a rácalmási kikötőben.

Körmendi Erzsébet

- A résztvevők megismerkedhettek a vízitúrázás eszközeivel, megmutattuk nekik az indián kenut, a tengeri kajakot, a sárkányhajót és a lapátokat is. Nagyjából ötven érdeklődő járt nálunk, de vízre sajnos csak a gyakorlott túrázókat, vízi jártassággal rendelkezőket engedtük, mert nagyon magas volt a vízállás, és veszélynek nem szerettünk volna kitenni senkit - tájékoztatta lapunkat Bölcskei Ferenc szakosztályvezető.

Fotók: Ady Géza

Megtudtuk azt is, hogy a vízi megállóhelyek minőségére tanúsító védjegyet vezetett be a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kajak-Kenu Szövetség segítségével. A tanúsítványt az első alkalommal 12 megállóhelynek adták át a fővárosban a közelmúltban. Rácalmás is kapott ilyen tanúsítványt, amelyet Bölcskei Ferenc vett át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!