Hírek

2015.02.08. 14:45

A záróvizsga után...

Dunaújváros - Szombaton délelőtt a diplomákat, délután a még nyelvvizsga előtt állók záróvizsgabizonyítványokát adták át a Dunaújvárosi Főiskolán.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújvárosi Főiskola téli diplomaátadó ünnepségén a partner cégek vezetőin, és más meghívott vendégeken kívül részt vett dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke, a DF tiszteletbeli polgára, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Endrei Katalin a parlament energetikai szakértője és Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere is.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes köszöntötte elsőként a vendégeket és a hallgatókat. Elmondta: egy életszakasz lezárása a diploma, amely az előadóknak az elvégzett munka értékelése is. Ajtót nyit a főiskoláról a munkaerőpiacra. Ám a DF ajtaja nem zárul be végzett hallgatói mögött, az almamáter visszavárja őket a jövőben is. A rektorhelyettes köszöntötte a külföldi végzősöket is, majd átadta a szót a felsőoktatási intézményünk rektorának, dr. András Istvánnak.

Hortörsi Milán veszi át a diplomáját dr. András Istvántól, a Dunaújvárosi Főiskola rektorától
Fotó: Zsedrovits Enikő

Dr. András István felidézte a nyugdíjas egyetem diplomaátadójának pillanatát, ami nyilvánvalóvá tette: a fiatalság valóban addig tart, amíg feszeget belülről a tudásvágy. Most a fiatal szakemberektől búcsúznak de főiskolájuk számít rájuk, a tudásvágyukra a jövőben is.

A téli szemeszter végén 298 végzős hallgató közül 268 tett sikeres záróvizsgát. Közülük 108-an oklevéllel fejezhetik be tanulmányaikat, a többieknek még hátra van a nyelvvizsga megszerzése, ők délután vehették át záróbizonyítványukat, hasonlóan ünnepélyes keretek között. A rektor beszédében kiemelte, hogy campus-programjukkal szeretnék erősíteni az intézmény nemzetközi főiskola jellegét: jelenleg harminc országból érkeznek diákok Dunaújvárosba. Felsorolta mindazokat az eredményeket, fejlesztéseket, amelyek szolgálják a stratégiát, amelynek mentén a DF tudásparkot hoz létre az önkormányzat partnersége mellett. Örömmel jelentette be: 2015 szeptemberétől hat alapszakon indíthatnak duális tantárgyakat.

A diplomák átadása után a város nevében Cserna Gábor polgármester köszönt el a végzettektől, és méltatta a város főiskolájának érdemeit. Az emléklapok és oklevelek átadása előtt Címzetes Főiskolai Docens címet vehetett át Dávid Ilona és Zaránd György az ünnepségen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!