Hírek

2015.04.15. 15:32

A zebrák környékén továbbra is ellenőriznek a rendőrök

Dunaújváros – Szerda délelőtt ismét a kijelölt gyalogátkelőhelyeket ellenőrizték a rendőrök, délután pedig a szabálytalan gyalogosokra, kerékpárosokra figyeltek.

Gallai Péter

Dobi Zoltán (b) és Kimiti Zoltán intézkedik egy szabályszegővel
Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság már januárban elkezdte ellenőrizni a zebrák környékét, amit egy, a Vasmű úton történ tragikus baleset után tovább fokoztak és szigorítottak. Elsősorban azok számíthatnak büntetésre, akik nem adnak elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen, de a zebrára parkolók, szabálytalan helyen közlekedő gyalogosok sem ússzák meg bírság nélkül. Délelőtt ismét az egyik forgalmas és egyben problémás kereszteződésben, a Vasmű út – Kossuth utca sarkánál lévő zebránál rögzítették a szabálytalankodó járművezetőket, akik már kevesebben voltak, mint korábban.

Szerdán délután a Vasmű úton, a Dózsa mozinál a szabálytalan gyalogosokat büntették a rendőrök
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ám az eddigiektől eltérően nem a Városháza felé tér haladókat figyelték, hanem az Építők útja felé tartó két forgalmi sávot. Az ellenőrzés menete ezúttal sem változott: a zebránál egy rendőr videókamerával rögzítette a gépjárműveket, aki nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, vagy a már zebrán haladó mellett száguldott el, azt pár száz méterrel arrébb megállították és intézkedtek vele szemben,

Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője lapunk kérdésére azzal kezdte, tapasztalata szerint érezhető javulásról tud beszámolni, ami mindenképpen örömteli tény.

– Mindez szerintem összefüggésben lehet a szigorú ellenőrzésekkel, azt tapasztaljuk, hogy a járművezetők közül egyre többen betartják a szabályokat a gyalogátkelőhelyeknél, így emiatt nekünk is kevesebb szabályszegővel kell intézkednünk, de ez nem jelenti azt, hogy szerdán nem lett volna munkánk. Az ellenőrzés két okból is elsősorban a Vasmű útra koncentrálódik, egyrészt az egyik legforgalmasabb útszakaszról van szó, ahol nagy a gyalogosforgalom is, másrészt pedig az idei évben a legtöbb gázolás is történt – tette hozzá, majd kiemelte: ez természetesen nem jelenti azt, hogy vége lenne az ilyen típusú ellenőrzéseknek, ezek továbbra is folytatódnak.

Délután pedig egy másik ellenőrzés kezdődött a Vasmű úton a Dózsa mozi előtt, itt a négysávos úton szabálytalanul átkelő gyalogosokat állították meg az egyenruhások, hiszen ez a hely az egyik legproblémásabb ebből a szempontból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!