Hírek

2015.10.01. 17:29

A zeneiskola pedagógusai és diákjai muzsikát ajándékoztak a városlakóknak

Dunaújváros – Világnaphoz illőn a zenétől volt hangos számos intézmény, sőt a belváros is csütörtökön. Zenenap – több helyszínen.

Szabó Szabolcs

,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." – így szól Kodály Zoltán örökérvényű megállapítása, amelyet ezúttal is nagyon komolyan vettek a Sándor Frigyes Zeneiskola művész-tanárai és növendékei.

A zenei világnapon közérzetjavító szabadtéri koncertekkel kedveskedtek a polgároknak a belvárosban.

A Zene Világnapját 1975-ben vezette be az UNESCO Nemzetközi Tanácsa, Yehudi Menuhin, amerikai hegedűművész és karmester javaslatára. E napon zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztünk.

Csütörtökön, a Zene Világnapján ezúttal is számos meglepetéssel kedveskedett a komolyzene szerelmeseinek a Sándor Frigyes Zeneiskola.

Délelőtt 10 órától egészen 14 óráig a belvárosban az OTP-nél, a Városháza téren, a Dózsa Mozinál és a mindig népszerű Muki vonatnál adtak szabadtéri koncerteket a zeneiskola művész-tanárai és növendékei.

Négy csapat (Beke Beáta és Konkoly Krisztina, Pomposné Zelena Erzsébet és Juhos Melinda, valamint Tótin István fúvós együttese és Balogh Zoltán rezesei) óránként váltotta egymást az említett helyszíneken, hangulatos koncertekkel megajándékozva az alkalmi közönséget.

Némi pihenő után már a zeneiskolába várták az érdeklődőket, akik a Nyitott Zenede program keretében az intézmény tehetséggondozó műhelymunkájába is bepillanthattak. A harmonika zenekar, a vonószenekar és a dzsessz bandák nyílt próbáján bárki meghallgathatta a jövő reménységeit. A Sándor Frigyes Zeneiskola jövő héten is számos izgalmas programot kínál a közönségnek.

Október 5-én, hétfőn délután fél ötkor nyílik Lóki Judit Színek násza kiállítása, ezt követően Matuz Gergely fuvolaművész koncertje várja a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!