Hírek

2013.05.13. 16:10

Abenhauer József Lászlónét köszöntötték 90. születésnapján

Dunaújváros - Gombos István humán alpolgármester köszöntötte otthonában a kilencvenedik születésnapját ünneplő Abenhauer József Lászlónét.

Körmendi Erzsébet

Gombos István az önkormányzat vezetőinek jókívánságát tolmácsolta egy csokor virág kíséretében, Tóthné Záhorszky Margit személyügyi és munkaerő-gazdálkodási igazgató pedig átadta a miniszterelnök emléklapját az ünnepelt szépkorúnak.

Ilona néni Szentgotthárdon született, munkás család sajraként. Édesapja a kaszagyárban dolgozott, édesanyja pedig dohánygyári munkás volt.  Ilonka néni fiatalon  a szentgotthárdi gyermekotthonban gondozóként tevékenykedett, és a gyermekekkel foglalkozott. Férjével együtt 1953-ban érkeztek Dunaújvárosba,  az ura az akkori 26-os Építőipari Vállalatnál dolgozott, mint anyagkönyvelő. Ilonka néni  háztartásbeliként maradt otthon, gondoskodott a családról: négy csodálatos gyermeket neveltek fel, akik itt élnek Dunaújvárosban és  mindent megtesznek azért, hogy édesanyjuk szeretetben élhesse idős éveit. Ilonka néni szeret olvasgatni és sétálgatni a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!