Hírek

2012.12.05. 22:18

Ádámok és Évák a Bartók színpadán

Dunaújváros – Egy országos színházi kezdeményezéshez csatlakozik a Bartók színház.

Dunaújvárosi Hírlap

Középiskolások birkózhatnak Az ember tragédiájával. Debrecen, Székesfehérvár, Sopron és további számos nagyváros színháza után Dunaújvárosban is elindul az Ádámok és Évák Ünnepe címmel futó kezdeményezés. A cél, hogy szakmai felkészítés mellett tavasszal helyi és környékbeli diákszínjátszók mutassák be Madách Imre örökérvényű darabját, Az ember tragédiáját.

 

Az adonyi Szent István iskola színjátszói. Ezúttal a középiskolai társulatokkal próbálják bemutatni Az ember tragédiáját (Fotó: Lázár Zsolt)

A próbák hétfőn kezdődnek. Az Ádámok és Évák Ünnepének lényege, hogy a játékra jelentkező iskolai társulatok Madách Imre: Az ember tragédiája című művének egy-egy színét adják elő. A Bartók Kamaraszínház minden csapat, illetve annak vezető pedagógusa mellé biztosít egy-egy színészt, aki segíti őket a felkészülésben. A szervezők szerint a közös játék olyan alkotófolyamat lesz, amelyben a diákok nemcsak kipróbálhatják magukat a színpadon, de kreativitásuk révén igazán mai történetté alakíthatják a művet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!