Adhatunk még kabátokat

2017. január 11., 21:50 szerző: Pekarek János
komment
Dunaújváros - Váratlan népszerűségre tett szert a Szabadfogas-akció - talán ezért sok kritikusa is támadt mostanra...
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Folytatódik a Szabadfogas-akció: az utcán elhelyezett álló fogasokról bárki elvehet egy kabátot magának, aki fázik. Akinek van felesleges kabátja és segíteni akar a fázó embereken, az bármikor kiakaszthat oda egyet. Dunaújvárosban három helyen biztosan találni ilyen szabad fogast: a Városháza téren, a mozi előtt és a Campus étteremnél a Dózsa György úton.

Az eső ellen a kabátok befóliázásával védekeznek az akció szervezői - akiket a sok kritika sem tántorít el a segíteni akarástól. Valamint az esetenkénti rossz tapasztalatok sem riasztják vissza őket. Például az internet egyik közösségi oldalán kritika formájában közzétett eset, amely szerint luxusautóval álltak meg egy ilyen fogas mellett, levették az összes kabátot, majd elvitték, értékesíteni.

Ha egyetlen embert megment a kabát a kihűléstől, már megérte! Fotó: Archív

Ez a történet, bár lehet, hogy igaz, de túlságosan hasonlít a segélyeket felvenni luxusautóval járók sztorijaihoz... Ugyanakkor a szabadfogas-akció szervezőinek filozófiája az, hogy ha csak egyetlen embert is sikerül így megmenteni a kihűléstől, akkor már megérte az egész...

Másféle fennakadásokat és bosszúságokat is okoz a nagy hideg. Írtunk már az ivóvíz-ellátási és fűtésproblémákról, amelyek az ország több helyén okoznak galibát.

Ám az viszonylag újdonság, hogy az egyik dunaújvárosi bank számítógépes rendszerei közül is megadta magát legalább egy, és ezért a legközelebbi kirendeltségre, Dunaföldvárra kell utaznia annak, akinek halaszthatatlan banki, pénzügyi elintéznivalója van e banknál. Van olyan üzlet is, ahol nem lehet bankkártyával fizetni: hasonló okokból.

Néhány távolsági autóbuszjárat sem képes tartani a mentidejét: a reménybeli utasoknak ilyenkor szerfölött kényelmetlen várakozásban van részük, különösen a településeken kívüli, útmenti, közbeeső megállóknál. A városból és környékéről eddig nem jutott el hozzánk ilyen hír.

Azért nem árt felkészülni! Nagyon hideg van, ez tény - de eddig még nem járt ezzel nagy hó. A kettő együtt rossz igazán a közlekedőknek! Ki tudja, mit hoz az időjárás?

Pekarek János

2017. január 11., 21:50 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...