Hírek

2013.11.12. 18:00

Adókedvezménnyel segítené a Dunaferrt a Jobbik

Budapest - A Jobbik azt szeretné, ha a kormány egyeztetéseket kezdene a hazai járműgyártókkal a Dunaferr termékeinek minél magasabb arányú felhasználásáról.

MTI

Volner János frakcióvezetőhelyettes keddi, fővárosi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Jobbik akár a kormány megkerülésével is tárgyalásokat kezdeményez a hazai autóipari szereplőkkel, hogy kössenek egymással együttműködési megállapodást a magyar fémalapanyag-gyártás megmentése és fellendítése érdekében.

Hétfőn a kormányoldal érdemi indoklás nélkül elutasította a Jobbik részletesen kidolgozott szakmai javaslatait, melyeket a párt a Dunaferr munkahelyeinek megmentése és a társaság megerősítése céljából dolgozott ki. Eszerint a fémalapanyag-gyártó vállalkozások esetében a munkaadókat terhelő járulékok legmagasabb összege legfeljebb a bruttó munkabér 15 százaléka lehetne, mentességet adna az iparűzési, valamint a szociális hozzájárulási adó alól. A város felé kieső bevételt a Jobbik tervei szerint az állam azon adóbevételeiből térítenék meg, melyeket a vállalat jelenleg is befizet a költségvetés számára.

Volner János aláhúzta: a fémalapanyag gyártásban érdekelt többi vállalkozás is hasonló kedvezményeket kapna, ezzel hozzájárulva a stratégiai ágazat megmentéséhez. A politikus hozzátette: felvetéseik összhangban vannak az európai versenyjoggal, ezeket nyújtotta be az Országgyűlésnek.

A javaslatok azt célozták, hogy a kormány dolgozzon ki egy olyan mentőcsomagot a Dunaferr számára, ami a társaság működését konszolidálja és segít megőrizni a munkahelyeket.

Címkék#vasmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!