Hírek

2017.06.19. 18:16

Adományok a Móra iskolának

DUNAÚJVÁROS A Móra iskola diákjai idén is megkapták a múzeumi kiállítás legójátékait. Jövőre mentős kiállítást terveznek...

Pekarek János

Legójátékokat adományozott a tűzoltóság, egészen pontosan: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek hétfőn délelőtt.

Az adományokat Orosz Csaba tűzoltó alezredes adta, és Alpekné Major Valéria igazgató vette át az intézmény aulájában.

Ez az adományozás mondhatni már hagyományos aktus volt a tűzoltóság és az iskola között: tavaly már kapott több csomag legót az iskola a tűzoltóktól.

Alpekné Major Valéria és Orosz Csaba a rendvédelmi játékokkal Fotó: Ady Géza

Akkor ugyanis az Intercisa Múzeumban rendezett tűzoltó-kiállításon, amely a magyar tűzoltóság történetéről szólt, az egyenruhák, sisakok, eszközök mellett sok-sok legófigurával és -járművel illusztrálták a lánglovagok munkáját. E kiállítás folytatása volt az az idei tárlat, amelyen a rendőrség történetét illusztrálták - a többi között ugyancsak a legójátékok felhasználásával.

A kiállítások után a játékokat, amelyeket a nyíregyházi gyártól kértek és kaptak a rendezésben aktívan közreműködő tűzoltók (tavaly is és az idén is) a Móra-iskolának adományozták. Már csak azért is, mert az iskola diákjai szorgalmasan segítettek a kiállítás létrehozásában a helyszínen.

Az iskolában már az elmúlt évben legószakkör alakult, amelynek tevékenysége nagy népszerűségnek örvend, s ahogyan az igazgatónő tegnap is elmondta: ez a nagy türelmet, pontosságot és fegyelmet igénylő játék kiváló fejlesztő hatású!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!