Hírek

2017.03.17. 18:05

Adonyi táncos siker - Ezüst minősítéseket kapott három koreográfia

Eddigi legnagyobb sikereit érte el az adonyi iskola művészeti tagozata egy nemzetközi táncfesztiválon.

Pekarek János

Látványos sikert arattak az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a Veszprémben rendezett Connector VI. Nemzetközi táncfesztiválon.

A fesztiválon (mint már beszámoltunk róla) számos kategóriában és korcsoportban mérték össze képességeiket a fellépők a város sportcsarnokában. Az adonyi művészeti iskola kortárs tánccsoportjának három együttese lépett fel itt. A Babák című koreográfia, amelyet egy gyerekkvartett adott elő, az iskola iváncsai telephelyének táncosai a Hangok című darabbal, valamint a korábbi művészeti iskolásokkal, ma már középiskolásokkal kiegészült adonyi csoport az Afrika elnevezésű koreográfiával.

Az összesen húsz fellépő adonyi táncos szép sikert aratott: mindhárom koreográfia ezüst minősítést kapott a zsűritől! Emellett a Hangok című előadás a junior kategória különdíját is elnyerte!

Adonyban tíz éve zajlik kortárs tánc oktatása a művészeti iskolában, ahol emellett még képzőművészeti és zenei szakokon is tanulhatnak a gyerekek. Eddig ez a fesztivál hozta a legtöbb sikert egyszerre a jelenleg száznegyvenhat diákot számláló művészeti iskolának, amelyben minden esztendőben rendeznek alapvizsgát: az ezeket sikeresen teljesítők középiskolai szinten tanulhatnak tovább az általuk választott szakirányban. Az augusztusi nyári alkotótáborukba mindhárom művészeti ágban várnak jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!