Hírek

2016.12.28. 16:55

Adonyi világítás: elkészült, működik

Adony - Ingyen és korrekten visszaépítette a korábban veszélyes közvilágítást az áramszolgáltató.

Pekarek János

Többször foglalkoztunk lapunkban az adonyi Czigler-tóhoz vezető dűlőút világításával. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a szőlőhegy aljában lévő dűlőút, ami a mesterséges horgásztóhoz vezet, pár éve kapott világítást, mégpedig a környéken lakók összeadott pénzéből. Ezt azonban egy idő után az áramszolgáltató E.ON Hungária Zrt. leszerelte, mivel kiderült, hogy az egykori szervezők hibájából engedély nélkül és teljesen szabálytalanul, életveszélyes módon építették ki.

Aztán sokáig sötétbe borult a környék.

Az egyik lámpa a kilencből  Fotó: Zsedrovits Enikő

Mígnem idén nyáron érdeklődésünkre azt a választ kaptuk az E.ON-tól, hogy a lakók kedvéért nem csak visszaépítik a világítótesteket, hanem a tervezéstől a kivitelezésig ingyen elvégzik a munkát!

Ez már majdnem túl szép volt ahhoz, hogy igaz lehessen. Sokan azt is hitték, hogy nem lesz semmi az egészből. Különösen, amikor az ígért őszi időpontra valóban nem történt (látszólag) semmi.

Ám csak a tervezés húzódott el. A végső határidő az év vége volt - és karácsony előtti szerdán már világított a kilenc lámpatest a horgásztó melletti dűlőúton!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!