Hírek

2017.05.14. 12:05

Adrenalin és hivatás: Ambrus László Zoltánnal, az év tűzoltójával beszélgettünk

DUNAÚJVÁROS "Egy nagyon összetartó csapattal gyakorolhatom a hivatásomat a dunaújvárosi tűzoltóságon"- mondta a kitüntetett, Ambrus László Zoltán.

Szabó Szabolcs

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Az év tűzoltója miniszteri díjat adományozta, egyben jutalomban részesítette Ambrus László Zoltán tűzoltó zászlóst, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelőjét - eddig tart a hivatalos és egyben örömteli hír, amelyről lapunkból értesülhettek olvasóink. A gratuláció mellett főként arra voltunk kíváncsiak Ambrus tűzoltótól, hogy miért is ezt a szakmát választotta élete hivatásául?

Dr. Pintér Sándor (b) adta át az elismerést Ambrus László Zoltánnak

- Nem tudok rá jobb indokot, egyszerűen: az adrenalin. Ebben persze benne van sok minden. Mindig is dinamikus életet éltem, ma sem tudnám elképzelni magam egy irodában. Vannak olyan típusú emberek, akik szeretik, ha történnek velük a dolgok. Hát, azt hiszem, én ilyen vagyok. Szeretek tűzoltó lenni, és egy nagyon összetartó csapattal gyakorolhatom a hivatásomat a dunaújvárosi tűzoltóságon. Fokozatosan lépdeltem előre a ranglétrán, s most már több kollégámat is én irányíthatom egy-egy esemény alatt. Ez egyben hatalmas felelősség, de egy nagyon jó kihívás is. Számomra nagyon komoly elismerés ez a díj, megmondom őszintén nem számítottam rá. A magunkfajták, tehát az igazi tűzoltók nem is ezért csinálják. Néha úgy szoktam magamnak fogalmazni: ez egy sajátos életforma, amelynek minden ízét és zamatát csak az értheti meg igazán, aki gyakorolja is ezt a hivatást. A továbbiakban is szeretném még képezni magam, de mint már említettem az irodai világ távol áll tőlem. Az ott nem az adrenalin világa! - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!