Hírek

2016.12.05. 20:35

Advent a kastélykertben - Bilig Edit megható énekével kezdődött a közösségi rendezvény

Perkáta - A kastély előtt adventtel folytatódott az ünnepségsorozat Perkátán a második vasárnapon. Vásár, színpadi programok, kiállítás-megnyitó és a Mikulás várta az érdeklődőket a rendezvényen.

Horváth Dóra

Advent második vasárnapján Perkátán a kastélykertben szabadtéri rendezvényre várták az érdeklődőket a Perkátai Általános Művelődési Központ munkatársai. A gazdag színpadi programokat Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere nyitotta meg köszöntőjével, amelyben felidézte az előző évek adventi hétvégéit, továbbá köszönetét fejezte ki a szervezők munkájáért. Az előadások sora Bilig Edit megható énekével kezdődött, majd a Rozmaring Énekkar folytatta a hangulatvarázslást.

Fél négykor a kastélyban megnyílt a 42. Állomás Kulturális Egyesület és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. 125 év közlekedési eszközei gyermek szemmel című kiállítása. A tárlatot Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere mutatta be röviden a megnyitón résztvevő közönségnek, s kiemelte Rajcsányi László, a Perkátai Gyűjtemények vezetőjének munkáját.

Kint eközben megérkezett a Mikulás, akinek édességekkel teli puttonyából minden gyermeknek és felnőttnek jutott valami finomság. A színpad előtt a Szivárvány óvoda óvodásai adták elő Luca-napi műsorukat, majd a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat énekes produkciója következett. A színpadi műsorok sorát a karácsonyi kórus zárta, hangulatos dallamokkal. A programok ideje alatt adventi vásár fogadta az érkezőket. A különböző standoknál karácsonyibbnál karácsonyibb portékákkal várták a vásárlókat, a Perkátai ÁMK dolgozói pedig mézeskaláccsal kínálták meg az embereket. A faluüzemeltetés munkatársai által készített forralt bor és tea melegítette fel a fázó kezeket a délután során, s a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat szaloncukorral és szendviccsel készült az ünnepre. Egy külön stand állt a Perkátai Sportegyesület Turul Íjász Szakosztályának rendelkezésére, akik munkásságukról beszéltek az érdeklődőknek.

A Rozmaring Énekkar szép dalokkal készült advent második vasárnapjára, jó hangulatot varázsoltak  Fotó: Horváth Dóra

További résztvevője volt a forgatagnak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egy tisztje, és a perkátai körzeti megbízott, akiknek bűnmegelőzési, közlekedés-biztonsági programja keretében teszteket tölthettek ki a gyermekek és a felnőttek, valamint feltehették kérdéseiket, amikre szívesen válaszoltak a rendőrök. A Perkátai Polgárőrség lovas járőrei szórólapot osztottak, hogy felhívják a lakosság figyelmét: az ünnepek alatt sem árt óvatosnak lenni.

A Szivárvány óvoda gyerekei már a lucázásra készültek műsorukkal

A harmadik vasárnapon, december 11-én 15 órától a Győry-kastély dísztermébe várnak minden érdeklődőt, ahol a perkátai egyházközség szervezésében adventi koncertet tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!