Hírek

2016.12.13. 14:40

Advent ünnepi fényei

Mezőfalva/Nagyvenyim - Harmadszor is gyertyát gyújtottak advent vasárnapján. Ünnepvárás - meghitt hangulatban.

Horváth László

Advent az ünnepvárás, a karácsonyra történő ráhangolódás időszaka. Az ünnep közeledtével a városkörnyéki falvakban is fellobbant vasárnap a harmadik adventi gyertya. Mezőfalván a Piac téri Szentháromság kápolnában berendezett Betlehemnél kezdődött a rendezvény.

A mezőfalvi Piac téren a civil szervezetek és a gazdák képviseletében Feth Róbert gyújtotta meg harmadik gyertyát Fotó: H. L.

Kristofory Valter plébános adventi gondolatai után a helyi egyházközösség alkalmi ének és zenekara muzsikált, majd a megjelentek átvonultak a Piac téri színpadhoz, ahol a nyugdíjas klubok verses összeállítását és a mezőfalvi néptáncosok lucázó koreográfiáját tekinthették meg a térre kilátogatók. A harmadik lángot ezúttal a vendéglátó gazdák közreműködésével a műsort adó civil szervezetek képviselői gyújtották meg. A hét utolsó napján Nagyvenyimen is nagyszabású és bensőséges pillanatoknak lehettünk tanúi.

Nagyvenyimen óvodások, iskolások műsorával kedveskedtek az érdeklődőknek a település iskolájának tornatermében

Délután négy órától az iskola tornatermében a tanulók műsorával kezdődtek az ünnepi események. A folytatásban adventi vásár tette teljessé az iskolások programját, majd átvonulva a Barátságkőhöz, Vargáné Kaiser Katalin polgármester a harmadik gyertyát is meggyújtotta - ezzel kívánva áldott és békés ünnepeket a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!