Hírek

2016.12.21. 20:45

Adventi Forgatag a javából

Véghajrájához közelít az idei Adventi Forgatag. Forralt bor, koncertsokadalom, játszóház. Mozgalmas bemelegítő a karácsonyi ünnepekre.

Szabó Szabolcs

- Szinte naponta lejövünk a főtérre. Persze, mi könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a közelben lakunk, így természetes, hogy az esti tévézés helyett inkább ezen közösségi programsorozatot választjuk - feleli kérdésünkre Anett és párja, Vince, akivel az egyik forraltboros bázisnál beszélgetünk.

Baráti társaságok sokasága látogatja naponta az Adventi Forgatagot - forralt borral (is)
erősített mosolyok Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Adventi Forgatag ünnepváró sorozata idén decemberben is beépült a város életébe, és vezető kulturális eseménnyé nőtte ki magát. Nem vélelenül, hiszen a színpadon egymást váltották a Dunaújvároshoz, az itt élő polgárokhoz ezer szállal kötődő fellépők. Az általános és középiskolások produkciói mellett szereplési lehetőséget kaptak a helyi civil és közösségi szerveződések, egyesületek is.

A Forgatag, követve a neves nemzetközi és hazai vásárok rendjét, kiemelten foglalkozott és foglalkozik a gasztronómiai értékekkel is, ezen akaratnak az egyik zászlóshajója volt az immár 7. alkalommal jelentkező Pentelei Kolbászfesztivál, amelyen kiváló ízmesterek remekműveit kóstolhattuk.

Mini és Beni közösen alkottak tegnap a Kortárs Művészeti Intézet kistermében, ahol a Forgatag játszóháza várja a szorgoskodni kívánó sokaságot Fotó: Zsedrovits Enikő

A Forgatag pénteken este zár, így van még két esténk, hogy élményekkel feltöltődve várjuk a szentestét és a karácsonyi ünnepeket.

Ne feledjük, az esztendő utolsó napján is ott a helyünk a Városháza téren!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!