Hírek

2016.11.27. 16:10

Koszorút készítettek, gyertyát gyújtottak

Kisapostag, Nagyvenyim - Adventi koszorút és községi betlehemet építettek. A falvakban mindenki büszke az összefogásra, a munkára, így valódi szeretet ünnep jellemzi majd a hétvégi eseményeket.

Horváth László

A karácsonyi ünnepek előtti adventi vasárnapok közös eseményeit régóta tartják meg városainkban, falvainkban. Sok településen adventi koszorút állítanak, civilek, intézmények bevonásával műsorral teszik széppé és meghitté a várakozás idejét.

A Kisapostagi Nőegylet tagjai a kultúrház mellett állították fel a község adventi koszorúját. Vasárnapra ide várták az ünneplőket

Kisapostagon a hagyományok szerint a kultúrházban már november 25-én, pénteken rengetegen mentek gyerekestől, nagyszülőstől karácsonyi díszeket, ajándékokat készíteni. Évek óta a Kisapostagi Nőegylet gondozásában rendezik az eseményt, ahol a falu adventi koszorúját is közösen készítették.

Arnold Zoltánné és Farkas Róbertné a karácsonyi díszekhez válogatja az elemeket Fotó: Horváth László

Az idén új helyen, a kultúrház mellett gyújtották meg vasárnap délután a szeretet első gyertyáját. Nagyvenyimen is változtattak a menetrenden. Ezúttal péntekről a szombati napra tették a közös koszorúkészítést, díszítést, betlehem-építést.

Szép lett az óvónők által készített adventi koszorú

Az óvónők irányításával és közreműködésével a testvértelepülési Barátságkő körül alakították ki a gyönyörű adventi koszorújukat a nagyvenyimiek. Mellette pedig magánemberek, civil szervezetek tagjainak segítségével épült a falu betleheme.

Az idén Nagyvenyimen sokan segítettek az adventi készülődésben

Nagyvenyimen november 27-én, vasárnap 16 órakor az iskola tornatermében az óvodások műsorával kezdődött advent. Utána a Barátságkőnél lévő koszorúnál Vargáné Kaiser Katalin polgármester köszöntésével lobbant fel az első ünnepi gyertyaláng.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!