Hírek

2017.08.03. 18:09

Ady-napokat tartanak ősszel Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS Ady Endre születésének 140. évfordulójának tiszteletére november végén rendezvénysorozattal tisztelegnek a nagy költő emléke előtt.

Balla Tibor

A jeles napok sorában ez év őszén érkezünk Ady Endre születésének 140. évfordulójához. Ennek kapcsán az utóbbi időben talán kissé elfeledett költőre emlékezünk egy rendezvénysorozattal 2017. november 23-24-én.A programok három dunaújvárosi intézmény közreműködésével jönnek létre: a József Attila Könyvtár, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, valamint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza fogott össze az ügy érdekében.

A megvalósítást Dunaújváros önkormányzat támogatja. Az eddig kétnaposra tervezett esemény első napja részben szakmai közönséget szólít meg, de minden program nyitott bárki számára. Ezek helyszíne a gimnázium, a könyvtár illetve a színház lesz, ahol előadásokat, bemutató órákat, drámafoglalkozásokat tartanak majd. A második napon az országosan már meghirdetett Ady-online vetélkedő döntőjét rendezik meg.

A műveltségi vetélkedő mellett könyvillusztráló versenyt is hirdetett a könyvtár, a pályázók összeállíthatják saját Ady-kötetüket. A könyvillusztráló-pályázat készítője szabadon választott 5-10 versből válogatva kötetet alkot, majd azt illusztrálja. A kötethez írt előszóban kell a válogatás szempontjait indokolni, felvezetni, a koncepciót bemutatni. Felső tagozatos általános iskolások és középiskolások vehetnek részt a pályázaton, amelynek beadási határideje október 29. A pályamunkákat postai úton a következő címre küldhetik be: Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 2400 Dunaújváros, Dózsa György út 15/a. A borítékra kérik, írják rá: illusztráció.

Mindkét kategóriában külön díjazzák a pályázókat.

Az első két helyezettet mindkét kategóriában 15 ezer forinttal jutalmazzák. A nyertes pályázók meghívást kapnak a díjkiosztóra, valamint vendégül látják őket aznap egy ebédre is.Kísérő rendezvényként egyrészt ugyanekkor egy kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a könyvtárban a könyvillusztráló pályázatra érkezett alkotásokból, illetve egy Ady estet is meghallgathatnak a Bartók színháztermében. Bővebb információk a könyvtár honlapján olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!