Hírek

2011.01.26. 10:29

Aggódnak a táborállásiak

Dunaújváros - Nemcsak Kulcson, hanem Táborálláson is folyamatosan mozog a löszpart - derült ki a legutóbbi helyi fórumon. A hivatal azt ígéri: a héten elkezdődik a dréncsövezés. A lakók hangot adtak aggodalmaiknak.

Szigeti Sándor

Orgovány Zoltán emlékeztetett rá: az önkormányzat már októberben elfogadta az erről szóló terveket, a munkák mégsem kezdődtek meg:

- A Táborálláson élők számára most az idő a legfontosabb tényező. A lösz nem vár pályázatokra, közbeszerzési eljárásokra, ránk fog szakadni a part - fogalmazott az Ivó utca egyik lakója.

Többen érdeklődtek, mi lesz akkor, ha nem sikerül pályázati támogatást nyerni a partfal-rehabilitáció háromszáznegyvenmillió forintos első ütemére. Az emberek egészen konkrétan azt kérdezték: van-e B-terv .

Kiss András, Pentele városrész önkormányzati képviselője válaszában leszögezte: az önkormányzat a 2011-es költségvetésben minden lehetséges anyagi eszközt elkülönít a pályázati önrészekre. Ha pedig a pályázat esetleg nem lenne sikeres, a város akkor sem hagyja magára a táborállásiakat, minden lehetséges eszközzel a partfal stabilizálására törekszik majd.

Egy hölgy a fórumon azt panaszolta el, hogy a korábban megígért albérleti hozzájárulásból egy huncut vasat sem látott :

- A házból ki kellett költöznöm, már a banki hitelt sem fizetem rá, kopogtat is az OTP. Albérleti hozzájárulás meg nincs. Akkor most mit csináljak, költözzek vissza? - kérdezte az illetékeseket a Barsi Dénes utcában lakó Hinteregger Krisztina.

- Megkérem a jegyző urat, hogy a lehető legsürgősebben intézkedjen az igényelt albérleti hozzájárulások ügyében. A hölgynek megadom a mobiltelefonszámomat, bármikor hívhat, ha elakadna az ügyintézésben. Személyesen járok utána, hogy állnak ezek a kiutalások - szögezte le ismét Kiss András.

A táborállásiak egyéb problémákat is említettek:

- Amikor október 14-én elrendelték Táborállás kiürítését, akkor a rendőrség vezetői, és személyesen a városi rendőrkapitány úr is ígéretett tett arra, hogy megvédik a hátrahagyott értékeinket. Most pedig azt hallom, hogy komoly betörés történt a Barsi Dénes utcában - panaszolta a Harcsa utcában élő Markó Géza.

(Az egyik házban még a fűtéscsöveket és a radiátorokat is leszerelték, és elvitték az összes háztartási gépet, ami kifért a ház ablakain - számolt be az ügy részleteiről a fórumon Orgovány Zoltán.)

- Értem én, hogy a rendőrségnek most a kulcsi partfalnál akad fontosabb dolga, csak az a baj, hogy erről mások is tudomást szereztek. Kérdem én: akkor most ki véd meg bennüket? - folytatta Markó úr.

- Intézkedek, hogy a lehető leggyorsabban szervezzék meg újra a házak őrzését, és a rendőrség mellett kérni fogom a Táborállási Polgárőrség segítségét is - válaszolt Kiss András a felvetésre.

Többen rossz néven vették a fórumon, hogy az önkormányzat keddtől lezárta az átmenő forgalom elől a löszmozgás miatt megrepedett és mozgó Üdülősori utat.

Újból csak Kiss András biztosította a helyieket arról, hogy személyesen jár közben annak érdekében, hogy az utat az érintett ingatlanok tulajdonosai valamilyen formában továbbra is használni tudják.

Szó esett ezenkívül néhány apróbb lépésről is. A Dunanett Kft.-től például azt kérték, hogy kisebb szemétszállító autót küldjön a helyszínre, hogy ezzel se terheljék a falat.

A következő fórum két hét múlva esedékes.

Az egyetlen természetes forrás is elzárult

Eldugult a Harcsa utcában az egyetlen olyan természetes forrás, amely eddig vizet vezetett ki a partfalból  jelezték a táborállásiak.  A városüzemeltetési igazgatóság ígéretett tett arra, hogy feltárják a forrás kivezetését.  A forrás egyébként valószínűleg a partmozgás miatt záródott el.

Elhangzott az is: a part továbbra is mozog, így aki vissza akar költözni, ezt csak saját felelősségére teheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!