Hírek

2016.05.24. 14:35

Kerékpártárolót kaptak a dózsások

Dunaújváros - Két, egyenként tizenöt férőhelyes kerékpártárolót adtak át kedden a Dózsa György Általános Iskola udvarán. Ismét példaértékű összefogásról számolhatunk be.

Balla Tibor

Valahogy így kell ezt csinálni! A szülői munkaközösségben merült fel az igény, hogy a gyermekek kerékpárjai számára szükség lenne tároló eszközre. Az iskola igazgatója, Tóth Györgyné támogatta az ötletet, így a Dózsás Tanulókért és Tanáraikért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Horváth Zoltánné, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, Dr. Mészáros Lajos, és Deák Károly építési vállalkozó összefogásának köszönhetően mára valóra vált az álom.

Molnár Netti Júlia, Németh Kitti és Bájics Gréta már birtokba vették a vadonatúj kerékpártárolót

A recept egyszerű: A kórház felajánlott 30 darab leselejtezett kórházi ágyat, a vállalkozó pedig lakatosműhelyében az összekötő rudazatot kerékpártárolóvá alakította, majd lefestette, és az iskola bejárata mellett két oldalon elhelyezte őket. Ahány ágy, annyi tárolóhely született. Nagy könnyebbség ez az iskola számára, hiszen a hétszáz diák mintegy húsz százaléka, és a dolgozók egy része is kerékpárral jár iskolába a szezonban.

Az alapítvány már a következő feladatra koncentrál, homlokzati órát szeretnének, és az aulát felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!