Hírek

2013.11.13. 16:20

Ajándékokkal vár idén is a Mikulás

Nagykarácsony - A gyermekek nagy téli kalandparkként élik meg a nagykarácsonyi látogatást. A Mikulás várja idén is a kicsiket színvonalas programokkal.

Mikulásfalva pénteken, november 15-én megnyitja mesés kapuit a gyerekek előtt. A tematikus fesztiválváros óriáskulcsát jelképesen és valóságosan is maga a nagyszakállú Mikulás veszi át a település polgármesterétől, Scheier Zsolttól, hogy rögvest megvendégelhesse az első gyermekcsoportokat, akik a Mikulás Fesztiválra érkeznek. A kicsik bebocsátást nyernek a Mikulásházba, a Mikulás dolgozószobájába, elmondhatják kívánságaikat. A már jól ismert Jóság kútjába belesúghatják titkos rossz cselekedeteiket, hogy mindazt ott hagyva igenis méltó várományosai legyenek Mikulás ajándékának. A Mikulásház udvarán találkozhatunk a szánhúzó szarvasokkal, ott találják az ajándékládikákat, ahol a megunt, de másnak kedves játékok cserélnek gazdát. A vendégek ellátogathatnak a Játszóházba, ahol kézműves foglalkozások, népi játékok segítenek ráhangolódni az ünnepre. Mikulásváró gyermekkoncert, élménybirodalom és Mikulásfalva igazi kisgőzös mozdonya is különleges élményt kínál. Az Adventi hétvégéken vásár, színpadi programok koncertek, bábjátékok és falusi udvar is várja a látogatókat.

Mikulásfalva december 22-ig várja a családokat, gyerekcsoportokat az egész ország területéről. A fesztivál alapötlete a Szeretetposta volt: adventi levelek tízezer szám érkeztek a Magyar Posta jóvoltából Nagykarácsonyon keresztül, hogy egyedi bélyegzővel ellátva repítsék tovább a jókívánságokat. Azóta minden évben zsákszámra érkeznek a levelek a gyerekektől a Magyar Mikuláshoz is, nemcsak itthonról, hanem Oroszországból, Finnországból, de még Amerikából is.

Mikulásfalva vendégül látja a hátrányos gyerekeket. A szervezők felvették a kapcsolatot gyermekotthonokkal, a Down-kórosok gondozását segítő alapítvánnyal és koraszülött gyerekeket nevelő, segítő szülőkkel, hogy meghívják őket a fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!