Hírek

2017.04.17. 20:20

Akcióztak a hívek - Nagyböjti élelmiszergyűjtés

Baracs, Dunaújváros - A dunaújvárosi római katolikus plébánia minden évben csatlakozik a Magyar Püspöki Kar nagyböjti és adventi felhívásához. Baracson is évek óta összefognak az emberek, hogy a segítségre szorulókat támogassák.

Horváth László

A "Tartós szeretet" mottóval meghirdetett országos gyűjtéshez kapcsolódva a dunaújvárosi Krisztus király Főtemplomban és Szentháromság Templomban ismét nagyböjti élelmiszergyűjtést szerveztek.

- A mostani gyűjtőakció során összesen 377 kilogramm tartós élelmiszerrel 26 családot segíthettünk - tájékoztatta lapunkat Megulesz Gabriella, a városi katolikus karitász szervezet vezetője. - A jótékony esemény a dunaújvárosi római katolikus testvéreink adományokban megnyilvánuló szeretetét is kifejezi.

Kalász Józsefné, Hortyi Lászlóné és Karaszi Lászlóné fogadta a jótékony felajánlásokat a baracsi katolikus plébánián
Fotó: Amatőr felvétel

A vallásukat gyakorló, hívő emberek közül sokan hozzájárultak az akció sikeréhez. Idősebb emberek pénzadományt adtak és az adományból tartós élelmiszert vásároltak a karitász önkéntesei. Az élelmiszerek összesítését és kiosztását a dunaújvárosi csoport végezte. A támogatottak ruhaneműt is választhattak, amire egyébként is lehetőség van szerdánként, délután fél három és öt óra között a II. János Pál pápa téri templom altemplom részében található karitász helyiségben.

A munkát az iskolai közösségi szolgálat keretében a Rudas KSZK diákjai is segítették.

Dunaújvárosban 377 kilogramm tartós élelmiszerrel 26 családot segítettek, és van még ruházat is

Baracson április 7-ére, péntekre szervezte a helyi katolikus karitász szervezet a húsvéthoz kapcsolódó gyűjtési akciót. Hortyi Lászlóné lapunknak elmondta, hatodik éve tartanak nagyböjt, illetve Szent Erzsébet napra élelmiszergyűjtési akciót. Kisgyerekes családok mellett az idősek is részesültek a felajánlott élelmiszerekből.

- A segítségre szorulók listáját a baracsi szociális és egészségügyi hálózat, valamint a polgármesteri hivatal közreműködésével állították össze. Húsz helybéli lakó szerepelt a névsorban, de még kiegészítettük a listát saját úton megszerzett információkkal. A baracsi emberek híresen nagy segítőkészségének köszönhetően a gyűjtéskor beérkező élelmiszermennyiség igen nagy segítséget jelent. A nagyon nehéz élethelyzetben lévő embereknek minden felajánlással könnyebbé tehetjük a hétköznapokat és az ünnepeket, ami felemelően jó érzés - ismertette a gyűjtés lényegét Hortyi Lászlóné.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!