Hírek

2017.02.22. 17:25

Aki sokat gondol Virágra...

Dunaújváros - Ügyfélszolgálati irodánk mellett egy, Vasmű úti vegyesboltban és a Dunaferr iskolában gyűjtenek!

Pekarek János

Még mondják, hogy a mai világból kihalt a tisztesség és a romantika... Vagy, hogy a mai fiatalok semmire sem jók...

A leghatározottabban tiltakozom - és újabb bizonyítékot hozok fel mindennek az ellenkezőjére!

Lapunk is többször foglalkozott azzal a balesetet szenvedett daruszentmiklósi ifjú hölggyel, Barabás Virággal, aki mozgásában és beszédében erősen korlátozva küzd a gyógyulásáért.

Egy tegnapi, félig-meddig közös kép Gyuláról és Virágról
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ebben családja, szomszédai, ismerősei, a község önkormányzata, sőt, még a szomszédos Előszállás vállalkozói, civil szervezetei, polgárai is nagyban támogatják. Nem is beszélve azokról az ismeretlenekről, akik megdöbbenve a baleseten és annak következményein, adományokkal segítik őt.

Ez utóbbi kategóriába soroltuk először azt a kezdeményezést is, amely egy fiatalembertől ered. Roboz Gyula egy nap váratlanul betért szerkesztőségünkbe, és megkérdezte: megengedjük-e neki, hogy egy gyűjtőládát felállítson ügyfélszolgálati irodánkban, a megfelelő felirattal ellátva, hogy aki segíteni szeretne Virágnak, oda elhelyezhesse a háztartásában összegyűlt műanyag kupakokat. Ezeket aztán ő időről időre összegyűjti, és elviszi Daruszentmiklósra, a Barabás-családnak.

Mégpedig: autóbusszal! Gyula ugyanis minden nap Daruszentmiklósról jár be Dunaújvárosba tanulni: a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziumába és Szakközépiskolájába jár, ahol karosszérialakatosnak tanul.

Falubeliként ismeri ugyanis Barabásékat, tudja, hogy sok más próbálkozás mellett műanyagkupakok gyűjtésével is próbálnak pénzhez jutni, hogy gyorsíthassák Virág felépülését.

S kiderült az is, hogy Gyula nem egyszerűen ismeri Barabásékat. A baleset előtt udvarolt is Virágnak - akire azóta is sokat gondol...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!