Hírek

2014.11.14. 17:50

Alacsony a vízállásunk

Dunaújváros - Több mint felére csökken a vízmagasság a következő napokban, és úgy is marad a vízszint...

Pekarek János

Tudom, hogy senkinek sem hiányzik egy áradás a Dunán, de egy kicsit magasabb azért talán lehetne a vízállás mostanság városunknál is. Már csak a szebb látvány – no, és természetesen a nagyobb horgászzsákmány reményében.

Ami azt illeti, a vízállás kifejezetten alacsony, még a közelmúlthoz viszonyítva is. Az októberi hónapot még 250 centiméteres vízmérce szerinti magassággal zártuk –pénteken reggel viszont már csak 105 centimétert mutatott a mérce.

A vízisportoknak ugyan már nincs főszezonja, de a kenusoknak is jobb lenne több víz, nem is beszélve a vízi teherszállításnak. Azonban egyik érintett félnek sem ígérhetünk semmi jót. Jövő szerdáig, november 19-ig egyfolytában apadni fog a folyam, egészen 80 centiig, és utána sem lesz jelentős változás, mivel a 80-100 centiméteres sávban marad a vízmagasság a szakemberek előrejelzése szerint.

De azért vigasztalódhatunk: az ősz változatlanul gyönyörű a vízparton, a vízállástól függetlenül. Az alacsony vízszint miatt talán olyan helyek is elérhetők, amik máskor nem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!