Hírek

2013.08.27. 14:45

Alacsonyan szállnak a repülők?

Baracs - Meddig terjed a repülőtér zajgátló védőövezete? Egyebek mellett erről lesz szó a szerda délutáni közmeghallgatáson a Faluházban.

Körmendi Erzsébet

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala bizonyos időközönként felülvizsgálja a repülőterek engedélyeit, megvizsgálja, hogy az adott időszakban milyen besorolás alá tartozik az adott terület és a kapott értékek alapján érvényesíti az engedélyeket. A folyamat része egyebek mellett a nyilvánosság is.

Baracs és Kisapostag önkormányzatának közös tulajdonában lévő 6-os út melletti repülőteret a dunaújvárosi repülőklub használja, így a sportszervezet dolga volt az engedélyezési eljárás során megszervezni azt a közmeghallgatást, amely augusztus 28-án, azaz ma 15 órakor kezdődik a baracsi Faluházban. De nemcsak a falubelieket, hanem a kisapostagiakat is várják, amennyiben érdekli őket a téma.

A légügyi hivatal munkatársai tájékoztatják a megjelenteket a szabályokról. A közmeghallgatást ugyanis a repülőtér zajgátló védőövezetének kijelölésével kapcsolatban hívták életre, így a téma is elsősorban ez lesz. Annál is inkább, mert a templomosi részen lakók időnként széliránytól függően panaszkodnak, hogy a gépek alacsonyan szállnak, továbbá az apátszállási településrésznek is van egy sávja, ami fölött a gépek használják a légteret. E felvetések megbeszélésére is lehetőség lesz a ma délutáni közmeghallgatáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!