Hírek

2014.02.17. 16:05

Aláírásért kopogtatnak

Dunaújváros - A kopogtatócédula megszűnt, helyette aláíróíven gyűjthetik a támogató kézjegyeket az országgyűlési képviselőválasztás jelöltjei, jelölő szervezetei.

Körmendi Erzsébet

A választási irodán legkorábban február 17-én, tehát tegnap igényelhették és vehették át a jelöltek, jelölő szervezetek képviselői az általuk kért mennyiségű ajánlóívet, amelyek sorszámozottak, szigorú számadású nyomtatványnak számítanak. Az országgyűlési képviselőjelölt aspiránsnak legalább ötszáz érvényes aláírást kell ezen összegyűjtenie ahhoz, hogy a választási bizottság érvényesítése után hivatalosan is felkerüljön a jelöltek közé.

Adott jelöltnek több megbízottja is gyűjthet aláírást, és mivel a választópolgár akár minden indulót támogathat az aláírásával, arra figyelni kell, hogy ugyanannak a jelöltnek csak egyszer írjon alá, különben érvénytelenné válik az ajánlása.

A választási kampány február 15-én, szombaton kezdődött és április 6-án, a választás napján 19 óráig tart. Kampánycsend ezúttal nem lesz.

A helyi választási bizottság tagjai február 5-én letették az esküt a rendkívüli közgyűlésen. A dr. Bakos Károly, dr. Hanák Tamás, dr. Balog Edina alkotta bizottságnak első póttagja dr. Unger Zsolt János lett, a második póttag dr. Eszenyi Zoltán. A háromfős bizottság első ülésén a tagok egyhangúlag Bakos Károlyt választották elnöknek, az elnökhelyettesi teendőket pedig Hanák Tamás látja el. Döntöttek: az illetékesség és hatáskör hiánya miatti kifogások áttételének hatáskörét az elnök gyakorolja majd. Továbbá a külképviseleteken leadott, és az átjelentkezéssel voksolók szavazatának megszámlálására a kereskedelmi szakközépiskolában működő 21-es szavazókört jelölte ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!