Hírek

2017.07.19. 14:32

Más lakását kínálta albérletre egy dunaújvárosi hölgy, majd eltette a foglalót és eltűnt

Kevés a kiadó albérlet városunkban - ezzel élt vissza egy csaló, aki máris többeket megkárosított.

Pekarek János

Dunaújvárosban eddig ismeretlen csalássorozat miatt tettek feljelentést a rendőrségen eddig tizenegyen.

Müller Klára rendőr főhadnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának helyettes vezetője lapunknak elmondta: egy huszonöt év körüli, mintegy 165 centiméter magas, festett szőke hajú, molett testalkatú hölgy a facebook-on hirdetett meg kiadó albérletet a dunaújvárosi Gábor Áron utcában. A lakást meg is mutatta az érdeklődőknek, ahhoz kulcsa volt. Előfordult, hogy az érdeklődőnek azt mondta: akár a lakás kifestését is vállalja.

Müller Klára főhadnagy, a nyomozó alosztály helyettes vezetője

Azonban, amikor esetleges további kérdések miatt a telefonszámát kérdezték, azt válaszolta, hogy számot nem tud adni, mivel Németországban él.

Az albérletre azonban eltett esetenként ötvenezer vagy hatvanezer forint kauciót. Volt olyan jelentkező, aki még többet is fizetett foglalóként, hogy biztosan az övé legyen az albérlet.

Ám az albérletet kínáló hölgy később még a facebook-csoportjából kitiltotta volt ügyfeleit, és törölte a fiókját.

Előfordult, hogy az egyik kárvallott, aki akkor még nem tudta, hogy csalással áll szemben, boldogan újságolta ismerősének: végre sikerült albérletet találnia, itt és itt – mire az ismerős azt mondta: érdekes, ő is éppen ott kapott albérletet...

Az akció, az albérlet mutogatása és „kiadása” július 10. és 12. között zajlott. A kárvallottak július 14-én kezdtek el feljelentést tenni. Elképzelhető, hogy még több károsultja is van az ügynek.

Annyi bizonyos, hogy a lakás tulajdonosa mit sem tudott az egészről. A kiadásra kínált lakásban korábban albérlők éltek, akikről a tulajdonos június óta semmit sem tud. Elképzelhető, hogy a korábbi albérlők és a csalók között összefüggés van.

Az albérlet kiadását és a foglaló átvételét sietősen, egy kis cetlin rögzítették – amelyen nem szerepelt a lakás „kiadójáról” semmilyen személyes adat.

Müller Klára rendőr főhadnagy, a nyomozó alosztály helyettes vezetője felhívta a figyelmet: az albérletet keresők legyenek körültekintőek, az albérleti szerződést hivatalos úton, formanyomtatványt használva rögzítsék.

A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik. A rendőrök kérik, hogy akinek bármilyen információja van az ügyről, az jelentkezzen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!