Hírek

2014.01.17. 19:35

Áldatlan állapotok a Rómain

Dunaújváros - Hiába szépülnek meg hamarosan a Római városrész épületei, illetve annak környezete, ha bizonyos embereket egyáltalán nem érdekel a város tisztasága, épsége.

Gallai Péter

 

Kirilla Miklós  a kitört facsemete mellett sorolta a problémákat, amelyekkel szemben úgy érzik, tehetetlenek.

A Váci Mihály utca 11-12-es számú lépcsőház közös képviselője, Kirilla Miklós, kért minket, nézzük meg milyen állapotok uralkodnak a környéken. Az utolsó csepp a pohárban a csütörtök hajnali randalírozás volt, amikor többek között tőből kitörték azt a facsemetét, amit két éve gondoztak.

-Elkeseredettségünkben fordultunk a DH-hoz, úgy érezzük, tehetetlenek vagyunk kezdte a képviselő, majd megmutatta a házak előtt széthajigált szeszesüvegeket, sörösdobozokat, csikkeket Rendszeresen takarítunk, de mintha semmit nem érne, a szemetelések mellett állandó probléma, hogy az emberek a lépcsőház aljába vizelnek, a bokrok között végzik el dolgukat. Több garázsbolt van a szomszédban, és hiába tilos a közterületi italozás, gond nélkül teszik, aki meg intézkedni tudna közterület felügyelő, rendőr , olyat nem sűrűn látunk. Gondolhatják, milyen bűz terjeng, főleg nyáron. Az iskolákból erre jövő fiatalok meg kiborogatják az új kéziszemeteseket, kirúgják őket a földből...

Takács Sándorné a szépen kicsinosított lépcsőházukban

Az egyik lépcsőházban élő Takács Sándorné szomorúan meséli, hogy amikor egy kisgyerekes anyukára szólt rá, miért dobták el a szemetet, még annak állt feljebb. S az sem zavar nagyon senkit, hogy üveges tekintetű fiatalok ücsörögnek a ház előtt.

-A következő nemzedék számára ez lesz a követendő magatartás? Hamarosan felújítják a környéket és a házakat, nem kevés pénzből, de meddig marad majd minden úgy? Számomra az egész város fontos, azt szeretném, ha az egész szép lenne, mint mondjuk Rácalmás. Ám ehhez a dunaújvárosiakra is szükség van, hogy magukénak érezzék a települést. Amikor elmentem a rendőrségre a randalírozások miatt, és hiányoltam a járőrözést, azt a választ kaptam: nincs rá kapacitás.

Takácsné és Kirilla Miklós is azt szeretné, ha a hatóságok többet lennének jelen a területen, főleg a gyalogos rendőri jelenlétet igényelnék. A képviselő a városrész körzeti megbízottjának részvételével fórumot is szervez, amelyre minden házgondnokot meghívnak.

Egy kidöntött kéziszemetes, ami az erős emberek egyik akciójának áldozata lett

Takács Sándorné egyébként azt is megemlíti, az sem mindegy, ki mennyire figyel a saját lépcsőházára, sajnos van, ahol ezzel sem nagyon törődnek: Mi rendszeresen festünk, kis díszekkel csinosítjuk a folyosókat, rend és tisztaság uralkodik, ami elsősorban nem pénz kérdése. A két lépcsőházban a lakók megtakarításaiból, hétmillió forint értékben most lettek kicserélve a folyosói nyílászárók. Azonban mi hiába törekszünk a jóra és a szépre, ha azt mások semmibe veszik.

Nagyon igényelnék a hatóságok fokozottabb jelenlétét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!