Hírek

2016.05.12. 16:05

Álláskeresők napja

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tavaszi programsorozatának harmadik, egyben záró rendezvényét tartja május 20-án, mondta el Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Balla Tibor

Karriernap-Állásbörze elnevezést kapott, és a Dunaújvárosi Egyetemen rendezik meg, A rendezvény - melyet dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő nyit majd meg - azt a célt szolgálja, hogy a frissen végzett szakmunkások, technikusok megtalálják a lehetséges állásokat. Lényegében összehozzák a munkavállalót a munkaadóval.

Dunaújváros hozzávetőleg 50 kilométeres körzetéből hívtak meg kis- és nagyvállalatokat. Eddig közel harminc visszajelzést kaptak, ennyien már biztosan megmutatják, milyen álláskínálatuk van. Sokan egy rövid előadással is készülnek kínálatukról, és hogy milyen képességekkel várnak jelentkezőket. A kiállítók egy pavilont is kapnak bemutatkozási lehetőségként, ráadásul ingyen.

Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója

Mindez négyes összefogással valósul meg. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, a Dunaújvárosi Járási Hivatal foglalkoztatási osztálya, a Dunaújvárosi Egyetem, és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kapaszkodott össze, megosztva a szervezési feladatokat és a költségeket egyaránt.

Kiket Várnak? A frissen végző szakmunkásokat, technikusokat, akik pályájuk elején állnak heteken belül, és állást keresnek, de azokat a tanulókat is, akik jövőre lesznek végzősök, hiszen már most érdeklődhetnek a lehetőségekről. Mindemellett ez a kör nem zárt. Bárkit várnak, aki állást keres, vagy változtatni szeretne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!