Hírek

2015.01.01. 10:30

Tizenötezren jártak a Mikulásnál

Nagykarácsony - Közel tizenötezer vendéget fogadhatott a Magyar Mikulás saját otthonában, sikeres volt az idei ajándékhozó fesztivál.

Körmendi Erzsébet

A Törpe Óvoda küldöttsége is vendégeskedett a Mikulásnál (Fotó: Ady Géza)

Karácsony előtt egy nappal bezárta kapuit a 19. Országos Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban. Mintegy tizenötezren látogattak el Mikulásfalvára az ország számos pontjáról és határon túlról is. A legnagyobb öröm mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás, beszélgetés volt, így talán a legkedveltebb helyszín idén is a Mikulásház volt. Koncertek, bábjátékok, népi játszóház, ugrálda és a falusi élet kertje is hozzájárult a mese megvalósításához.

Betlehemes napok, lucázás Süsüvel, boszorkánykodással és gyertyagyújtással, valamin Mikulás hétvége egzotikus állatbemutatóval, író-olvasó találkozóval, bábjátékkal, betlehemes műsorral és sok vidámsággal – így összegezhetnék a Mikulásfalva jeles hétvégéit, amelyeket természetesen csak pillérek volta, amelyek között számos érdekesség, különlegesség és szórakoztató látványosság várta a gyerekeket, csoportokat, családokat Nagykarácsonyban.

A 19. Országos Mikulás Fesztivál november 21-én kezdődött és számos érdekességgel várt mindenkit. A legnagyobb öröm természetesen a Mikulással való személyes találkozás volt ezúttal is, a kedves szavak és az ajándék, amit minden gyermek megkapott, jók és jobbak egyaránt. A Nagykarácsonyban található mesebirodalom varázslatos hely, amely kicsiket és nagyokat egyaránt a Mikulás legendás és csodálatos világába repít. Az érdeklődők bebocsátást nyertek a Mikulásház dolgozószobájába, ahol a nagyszakállú minden kívánságot meghallgatott és beszélgetett a gyerekekkel, a gyermeklelkű felnőttekkel.

A látogatók az udvaron találkozhatnak a szánhúzó szarvasokkal, az ajándékládikákban pedig más gyerekek által elrejtett játékokra bukkanhattak, a jóság kútja pedig azokat várta, akiknek voltak eltitkolt csínytevéseik. A játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítettek az ünnepi készülődésben. Az adventi hétvégéken vásár, koncertek és bábjátékok színesítették a programot. A mesekuckóban diafilmvetítés, mézeskalácssütés és meseolvasás, bábozás várta az aprónépet. A szeretetpostán adventi bélyeggel adhatták fel a leveleket, feldíszíthették a megyék karácsonyfáját és az egészség jegyében részei lehettek az alma napoknak. A Mikulásmese jövőre folytatódik karácsonyfalván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!