Hírek

2015.08.31. 12:34

Ambu babák és defibrillátorok - 15 önkormányzat vásárolt belőlük

Dunaújváros - Két településnek már korábban is volt, tizenöt önkormányzat viszont most vásárolt egy ambu babát. Gyakorolhatják, tanulhatják az újraélesztést!

Körmendi Erzsébet

- Az újraélesztési rekord programmal sikerült egy olyan rendezvényt összehoznunk, amely mellett nem tudnak elmenni az emberek. Ami nagy dobás önmagában, és amelynek a segítségével bízom benne előbb-utóbb elérjük a célunkat. Ami nem más, mint azt, hogy minél több ember tanulja meg az újraélesztés technikáját - hangsúlyozza Nagy Attila, Kisapostag polgármestere, aki egyébként a Dunaferr Üzemi Mentőszolgálatnál dolgozik mentőápolóként és gépkocsivezetőként. Színügye az életmentés! Ezért is találta ki és kezdte el szervezni tavaly nyár elején az újraélesztési rekordkísérletet. Ami pedig a példamutatást illeti: Kisapostag három csapattal vett részt a szombati rekordkísérletben.

Egyre több település tartja fontosnak, hogy félautomata defibrillátort vásároljon. Nagy Attila ezt szintén nagyon fontosnak tartja. Dunaújvárosban például az uszodában, a sportcsarnokban, a focipályán és a polgármesteri hivatalban már van ilyen újraélesztő készülék, amelyet rosszullét esetén használni lehet.

Az ambu babák is nagyon hasznosak. Pakson és Dunaföldváron már volt eddig is ilyen taneszköz. További tizenöt település Dunaújváros, Székesfehérvár, Rácalmás, Adony, Szabadegyháza, Kisapostag, Daruszentmiklós, Nagykarácsony, Kulcs, Cece, Előszállás, Besnyő, Harta, Uszód és Fadd pedig a szombati dunaújvárosi programra vásárolt egyet-egyet. A babák természetesen visszakerülnek az önkormányzatokhoz. Nagy Attiláék azt tervezik, hogy mind élnek ezzel a lehetőséggel, és mindenütt tanfolyamokat szerveznek majd a lakóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!