Hírek

2015.09.21. 13:58

Angolai hallgatók is érkezhetnek a főiskolára

Dunaújváros - Angolai delegáció látogatott pénteken a Dunaújvárosi Főiskolára. A küldöttséget Lizeth Satumbo Pena, Angola magyarországi nagykövete vezette.

Gallai Péter

A látogatáson részt vett az Angolai Nemzeti ösztöndíj Intézet Igazgatója és az intézet együttműködésekért felelős osztályának munkatársa is. A vendégek a program során megtekintették a főiskola létesítményeit, laborjait és a kollégiumokat is.

Dr. Palotás Béla, a DF rektorhelyettese (b) mellett Lizeth Satumbo Pena, Angola nagykövete
Fotó: Dunaújvárosi Főiskola

A látogatás célja, egy 2016 szeptemberétől folytatandó lehetséges együttműködés volt, ugyanis közel száz angolai diák érkezhet magyar felsőoktatási intézményekbe, műszaki területen alapképzésbe. A hallgatók tandíját Angola fedezné. A magyarországi egyetemek és főiskolák közül három intézmény került szóba a Magyar Rektori Konferencia és az angolai fél közötti egyeztetésen és ezek között van a Dunaújvárosi Főiskola is.

A delegációt Dr. Palotás Béla tudományos és kutatásokért felelős rektorhelyettes, valamint Gyöngyössy Katalin, a nemzetközi kapcsolatok irodájának vezetője fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!