Hírek

2015.05.07. 17:03

Csütörtökön angolból vizsgáztak az érettségizők

Dunaújváros – A három „klasszikus” után csütörtökön az angol nyelv írásbeli vizsga várta a vizsgázókat.

Szabó Szabolcs

Pál Zoltán, Lehoczki Levente és Balázs Dóra a Pannon Oktatási Központban vizsgázott angolból
Fotó: Ady Géza

Angol nyelvből írtak érettségit csütörtök délelőtt a vizsgázók. Középszinten 1162 helyszínen 54318-an, emelt szinten pedig pedig 124 helyszínen 9777-en vizsgáztak.

A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt.

Az eduline.hu szakportál tudósítása szerint: a középszinten érettségizőknek összesen 180 percük volt a négyrészes feladatsor megoldására.

Az olvasott szöveg értését mérő, 60 perces vizsgarészben négy olvasmányt kaptak, többek közt az IKEA egyik termékéről és az Apollo-programban résztvevő űrhajósról is. A nyelvhelyességet három szövegen keresztül mérték fel a vizsgán, ezek hófogókról, a velünk született matematikai érzékről és egy skót hagyományról szóltak.

A szünet után a hallott szöveg értésével folytatódott az érettségi, ahol egy Sorella nevű kislányról, a hálaadásról, illetve egy autista fiú és Xena nevű kutyájának barátságáról szólt a három hanganyag.

Végül 60 percet kaptak arra, hogy hivatalos levélben jelentkezzenek egy autósiskola hirdetésére, illetve tanácsot adjanak egy amerikai barátjuknak a diákönkormányzat kapcsán.

A vizsgázók többsége úgy nyilatkozott, megoldható volt a feladatsor.

Péntek reggel nyolc órakor a német nyelv írásbeli vizsgával folytatódik az érettségi.





Címkék#érettségi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!