Hírek

2016.12.14. 18:50

Angyaldoboz hegyekben - Dunaújvárosiak a dunaújvárosiakért: adományok helyieknek

Dunaújváros - Városon belül zajlik az Angyaldoboz-akció: az adományok nem messze, ismeretlenekhez kerülnek...

Pekarek János

Dunaújvárosiak a dunaújvárosiakért : ez a mottója annak a segítő akciónak, amelynek egyik legfontosabb mozzanata szerdán délután zajlott a városi önkormányzat Útkeresés Családsegítő Szolgálatának Bartók Béla utcai épületében.

Ekkor adták át ugyanis azokat az angyaldobozokat (bocsánat: Angyaldobozokat), amelyeket a helyi Tourinform-iroda, a Vöröskereszt és a Családsegítő együttműködésével gyűjtöttek össze karácsony alkalmából, rászoruló családoknak és különösképpen e családok gyermekeinek.

Az Útkeresésnél kész terv szerint osztják el az adományokat
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az együttműködés az említett szervezetek és azok munkatársai között már négy esztendős. Idén talán annyi az újdonság, hogy sokkal több adományozó jelentkezett náluk: gyakorlatilag folyamatosan érkeznek az adományok, valamint annyi, hogy az említett adományok szépen, ügyesen, gondosan be vannak csomagolva és felcímkézve. A címkéken pedig többnyire precízen feltüntették az adományozók, hogy a csomagban mi van (játék, könyv, ruha, iskolaszer, sportszer, édesség), hány éves és milyen nemű gyereknek való.

Ezekhez az ajándékokhoz a családsegítők még élelmiszercsomagokat is párosítanak: az Élelmiszerbank nevezetű segítő szervezettel fennálló, sokéves együttműködésük nyomán a szombat-vasárnaponként nagy élelmiszer-áruházakban gyűjtött adományokat csoportosították családoknak szánt egyenszatyrokba. Főként tartós élelmiszereket raktak a szatyrokba.

A gyűjtésnek még nincs vége: egészen karácsonyig adhatnak, akik akarnak - de a szervezők kérik, hogy az eddigiekhez hasonlóan szépen, gondosan csomagolt adományokat vigyenek a gyűjtőpontokra: ezzel is könnyítsék meg a mostanság rengeteget túlórázó segítők dolgát. Újracsomagolni már nem lenne idő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!