Hírek

2016.01.01. 19:18

Angyali szilveszteri segítség - Ezúttal is ételt osztottak a helyi hajléktalanszállón az óév utolsó napján

Dunaújváros - Szilveszterkor is dolgozott a Segíts az Angyalnak! jótékonysági akció csapata. Még lesz folytatást!

Szabó Szabolcs

Bakonyi Ferenc és barátai tizenhat éve indították el sorozatukat, a helyi hajléktalanok megsegítésére.

Azóta számos támogató, barát, ismerős csatlakozott hozzájuk, az utóbbi több mint másfél évtizedben közel kilenc millió forint gyűlt össze.

A tavaly december 11-én megrendezett jótékonysági csapoláson a résztvevőket szellemi és lelki útravalóval Dékány Sixtus Árpád a zirci főapát szolgálgatta, míg az eseménynek helyet adó Art Café-ban Rákay Philip csapolta a sört az adakozóknak.

A söntés pultján elhelyezett befőttes üvegben több 600 ezer forint jött össze a felajánlásoknak köszönhetően. A szervezők már akkor említették, hogy az ételosztás után fennmaradó összeget- egyeztetve a Kandó téri szálló vezetőségével - az intézmény fejlesztérésre költik majd. Így is történt, hiszen decemberben, karácsony előtt egy új, szélesvásznú televízióval és egy mikrohullámú sütővel lepték meg a rászorulókat.

December 31-én természetesen virsli volt a menü a lakóknak, amelyet már a kora délutáni órákban a szállóra szállítottak.

A Segíts az Angyalnak! jótékonysági akció főszervezői lapunknak elmondták, az idei év elején is többször segítenek majd a szálló lakóinak, így újabb, szükséges elektronikai cikkekkel is bővülhet majd az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!